Tre flykningbarn døden nær da politet stoppet varebil i Østerrike

Tre kritisk dehydrerte barn ble reddet fra en varebil med flyktninger i Østerrike fredag. I bilen var det presset inn 26 mennesker.

Et flykningebarn utenfor togstasjonen i Budapest i Ungarn denne uken. Rundt 100.000 flykninger er på vei nordover i Europa. De fleste vil videre til velstanden i Østerrike og Tyskland.

Lastebilen ble stoppet fredag morgen ved St. Peter am Hart, rett ved den tyske grensen, ifølge det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Sjåføren, en 29-åring var fra Romania, hadde gitt full gass da bilen ble forsøkt stoppet av poilitiet. Men biljakten skal ha endt i grøften for varebilen. Politiet pågrep sjåføren samtidig som man reddet ut 26 flykninger som var trengt sammen inne i bilen. Tre barn ble i all hast sendt til sykehuset i byen Braunau.

— Reddet i 12. time

Menneskene om bord i lastebilen skal ha vært fra Syria, Afghanistan og Bangladesh. Tre barn i 5-6-årsalderen var dehydrerte, nesten bevisstløse og i livsfare, skal en talsmann for politiet opplyst til BBC.

– Det var svært nær. Ifølge legene ville de ikke ville holdt ut særlig lenger, sier David Furtner i politiet i Oberösterreich-regionen til Ifølge avisen Kronen Zeitung.

Les mer:

Les også

Lukkede lastebiler er lavpristilbudet for desperate flyktninger og migranter

Lørdag kveld skal barna være utenfor livsfare, men de er fortsatt innlagt på sykehus, der også foreldre befinner seg, melder BBC.

Klappjakt på menneskesmuglere

En av mennene (i midten) som er siktet i forbindelse med smuglingen av de 71 flyktningene som døde i Østerrike denne uken, blir ført inn i rettslokalet i Kecskemet i Ungarn lørdag.

Meldingen om det nye funnet kommer få dager etter at østerriksk politi fant en lastebil med likene av over 70 flyktninger som trolig hadde omkommet av oksygenmangel under reisen. Lastebilen var etterlatt i en veikant i øst Østerrike. Tre bulgarere og en afghaner ble lørdag varetektsfengslet i Ungarn i forbindelse med denne flyktningertragedien.

  • Les mer om etterforskningen: Siktet for menneskesmugling i vinnings hensikt — og tortur.
    Varebilen med 26 flyktninger ble stanset fredag, men saken ble først kjent lørdag. De siste dagene har politiet i Østerrike og nabolandene drevet klappjakt på menneskesmuglere. Politiet mistenker at det står et organisert nettverk bak. Ifølge avisa Kronen Zeitung befinner bakmennene seg i Romania.