Dette er ofrene i Nice

Viktoria Savchenko (20) er en av flere utlendinger som mistet livet i Nice-angrepet. Det er også mange barn blant de omkomne.

Viktoria Savchenko (20) fra Russland studerer til vanlig i Moskva og var på ferie i Nice. Der mistet hun livet da en mann kjørte inn i en folkemengde torsdag kveld.
Amerikaneren Sean Copeland og sønnen Brodie (11) er blant ofrene i Nice, melder amerikanske medier.

Minst 84 mennesker mistet livet da en lastebil natt til fredag kjørte inn i en folkemengde på promenaden i Nice.

I tillegg svever 50 personer mellom liv og død, opplyser president François Hollande fredag ettermiddag.

Minst 10 barn skal være blant de drepte. Det skal også være flere ferierende utlendinger blant de døde.

Amerikansk familie på ferie blant de drepte

Franske myndigheter har så langt ikke offentliggjort navnene på de drepte i angrepet. Men noen navn på ofre har blitt bekreftet av familiemedlemmer.

Amerikaneren Sean Copeland og han 11 år gamle sønn skal være blant ofrene. Det bekrefter Copelands familie overfor ABC News. Også flere andre amerikanske medier skriver at Copeland er blant de drepte.

Sean Copeland og sønnen Brodie er fra Lakeway i Texas, og var på ferie i Nice. Amerikanske myndigheter har bekreftet at to amerikanske statsborgere er blant de omkomne.

«Vi er knust og i sjokk over tapet av Brodie Copeland, en fantastisk sønn og bror som lyste opp livene våre, og Sean Copeland, en fantastisk ektemann og far» sier familien i en uttalelse som er gjengitt i amerikanske medier.

Amerikaneren Sean Copeland og sønnen Brodie (11) er blant ofrene i Nice, melder amerikanske medier.

– I dag var en veldig tragisk dag for familien min. Onkelen min Sean og fetteren min Brodie Copeland ble drept i et terrorangrep mens de var på ferie, skriver Heather Copeland, som trolig er Copelands niese, på Twitter.

Døde mens han beskyttet gravid kone

Timothé Fournier (27) er ifølge AFP også blant dem som døde under angrepet i Nice 14. juli. Han døde mens han beskyttet konen sin, som var gravid i sjuende måned.

Han dyttet henne til siden like før lastebilen traff henne, ifølge AFP. Den gravide kvinnen skal ha berget livet på grunn av dette.

Franske Fatima Charrihi fra Nice var ifølge sønnen Hamza Charrihi en av de første ofrene som ble truffet av lastebilen. Det forteller han i et intervju med L'Express.

– Hun var en god muslim og praktiserte ekte islam. Ikke terroristenes islam, sa Charrihi.

Russisk student

Viktoria Savchenko (20) som studerte ved Academy of Finance i Moskva, er også blant de drepte. Det bekrefter universitetet, ifølge The Guardian.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti, var hun sammen med en venninne da lastebilen traff folkemengden. Venninnen fikk skader i en fot, men overlevde.

Linda Casanova (54) fra den italienske-språklige delen av Sveits er også blant de døde. Det bekrefter broren hennes Ivano Casanoa overfor avisen
Carriere de Ticino.

Casanova var på ferie sammen med sin franske ektemann Gilles, som ikke ble skadet i angrepet, ifølge avisen.

Fransk idrettsmann

Robert Marchand (60) fra den lille landsbyen Marcigny øst i Frankrike er blant de drepte. Han jobbet som rådgiver for en bedrift, og var leder og trener i en idrettsklubb. Le Journal de Saone-et-Loire skriver at Marchand var gift og hadde en datter.

Borgermester Louis Poncet i Marcigny har bekreftet at Marchand er blant de omkomne, melder The Guardian. Han beskriver Marchand som «en dedikert, lidenskapelig mann som hadde ført idrettsklubben sin til toppnivå».

Tre tunisiere og tre barn fra Algerie

Minst tre tunisiere og fire algeriere var blant de 84 drepte, opplyste tunisiske og algeriske myndigheter fredag. Det melder AFP.

Olfa Bent Souayah, moren til en 4 år gammel gutt, ble drept i angrepet og sønnen er fortsatt savnet, sa det tunisiske utenriksdepartementet.

Bilal Labaoui og mekaniker Abdelkader Toukabri ble også drept, opplyste utenriksdepartementet.

Tre barn fra Algerie omkom i angrepet, opplyste Algeries utenriksdepartement. En 70 år gammel algerisk kvinne som besøkte datteren sin i Nice ble også drept.

Både tunisiske og algeriske myndigheter fordømmer angrepene.

En bamse som er lagt ned nær stedet der lastebilen traff folkemengden har fått budskapet "tanker til alle ofrene".

Mange nasjonaliteter

Franske Le Monde har fredag formiddag lagt ut følgende oversikt over ofrene:

  • Tre tyskere
  • To amerikanere
  • En russer
  • En armener
  • En ukrainer
  • En sveitser

De tre tyskerne er to elever fra en videregående skole i Berlin og en lærer, bekrefter tysk UD, skriverBFM TV.

Den ukrainske utenriksministeren bekrefter på Twitter at en ukrainsk statsborger er blant de drepte.

Folk sørger og legger ned blomster på promenaden i Nice.

Svensker savnet

Flere svensker er savnet i Nice etter torsdagens terrorangrep, opplyser det svenske utenriksdepartementet fredag.

– Det finnes et antall svensker som man antar har vært i Nice, men som man av ulike grunner ikke har fått tak i, sier pressevakt Jessica Garpvall i utenriksdepartementet i Sverige til Aftonbladet.

UDs krisetelefon i Sverige har mottatt om lag 200 samtaler fra urolige svensker. Hvor mange svensker som er savnet ønsker ikke departementet å gi opplysninger om, skriver NTB.