San Bernardino: - Har funnet mulig terrortilknytning

Gjerningsmannen bak skytingen i California, skal ha hatt kontakt med minst én person som amerikansk etterretning hadde på radaren.

SyedRizwanFarook-GcYdftJ0X8.jpg

Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik hadde rørbomber og flere tusen skarpladede patroner til pistolene og stridsriflene og sprengstoff liggende hjemme. Både pistolene og automatriflene var kjøpt lovlig.

Politiet mener at graden av forberedelser og planlegging kan tyde på at massedrapet var initiert av noe mer enn en konflikt på jobben.

Les også:

Les også

Obama: California-skyting kan være terrorrelatert

— De var helt klart utstyrt og kunne fortsatt ved å gjennomføre et nytt angrep. Vi forhindret dem, sa politisjef Jarrod Burguan under pressekonferansen torsdag.

En talsmann for myndighetene sier til Los Angeles Times at Farook hadde kontakt med en liten gruppe personer som antas å være ekstremister. De antar også at Farook hadde kommunisert med minst én person som myndighetene hadde på radaren som potensiell terrorist, men tar forbehold om at kontakten ikke nødvendigvis har vært relatert til ugjerningen.

Les også:

Les også

Derfor vedtar ikke USA strengere våpenlover

Det var i går kveld fortsatt ikke kjent at det foreligger bevis på at Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik var blitt radikalisert.

14 personer ble drept og 21 ble skadet under det som skulle bli den mest dødelige masseskytingen i USA siden 2012. Vitner skal ha forklart at det hadde vært en krangel eller uoverensstemmelse mellom Farook og andre av hans kolleger like før skytingen.

Ekteparet avfyrte minst 65 skudd da de stormet konferanserommet i Inland Regional Center i San Bernardino der 75-80 personer var samlet til juleavslutning på jobben. 12 av de 14 som ble drept og 18 av de 21 skadede var ansatt ved San Bernardino county, og dermed kolleger av Farook.

Les også: