Millioner rammet av flom i Asia

Nesten 20 millioner mennesker er isolert eller er blitt nødt til å flykte fra sine hjem på grunn av voldsomme oversvømmelser i India, Bangladesh og Nepal.

Landsby i den indiske staten Bihar 2. august.

Les også:

Les også

- 500 omkommet i Kinas verste flom på ti år


Det er ikke bare i Norge det har regnet mye i sommer. I India, Bangladesh og Nepal har det regnet kraftig de siste 20 dagene, og det er varslet mer regn i tiden fremover. I flere områder er flommen den verste i manns minne.

Minst 178 mennesker er omkommet i vannmassene, mange av dem barn. Et enormt område står under vann, og tusenvis av landsbyer er rammet.

Nødhjelpsorganisasjoner advarer nå om at lagrene av mat og vann er i ferd med å gå tomme, melder BBC.

I India har 12 millioner mennesker måttet flykte eller er isolert, i Bangladesh har 5,5 millioner måttet forlate sine hjem og i Nepal er over 750.000 rammet av oversvømmelsene.

I Assam, nordøst i India, falt det over 90 centimeter regn i løpet av juli. Snøsmelting i Himalaya har sammen med monsunregnet ført til at elvene har gått over sine bredder.

I delstaten Uttar Pradesh ble hæren kalt inn for å evakuere 500 landsbyer, og i flere områder har det vært sammenstøt mellom politiet og lokalbefolkningen, som har vært på desperat jakt etter mat, medisiner og ly for vannmassene.

Representanter for de føderale myndighetene kritisere flere av delstatene for ikke å gjøre nok for å hjelpe ofrene for oversvømmelsene. Under en flytur over området anklaget minister Laloo Prasd Yadav delstatsmyndighetene i Bihar for «kriminell uaktsomhet».

Landsbybeboere i Indias Darbhanga-distrikt har søkt tilflukt på en opphøyet vei.