Bil kjørte inn i juleparade i Wisconsin. Politiet har pågrepet en person.

Fem er døde og mer enn 40 skadet etter hendelsen i den amerikanske delstaten Wisconsin.

Politiet melder om flere døde etter at en bil kjørte inn i en juleparade i byen Waukesha i den amerikanske delstaten Wisconsin søndag.

Søndag ettermiddag var det klart for den 58. utgaven av forstaden Waukeshas årlige juleparade. Feiringen ble avbrutt da en bil kjørte inn i opptoget, rett etter halv fem lokal tid.

Et vitne sier til avisen Milwaukee Journal Sentinel at han så en rød SUV kjøre i høy hastighet, før han hørte et høyt smell og skrik fra folk som ble truffet.

Amerikansk politi etterforsker nå hvorvidt bilføreren var på rømmen fra et annet åsted forut for tragedien. Mannen som er pågrepet i forbindelse med hendelsen blir avhørt om sin rolle i en konfrontasjon med kniv, sier en politikilde til nyhetsbyrået AP.

Ifølge politiet er fem døde og mer enn 40 skadet. Tallene kan imidlertid endre seg. Flere av dem som ble truffet, har selv funnet veien til sykehus.

En person som er av interesse for politiet, er pågrepet. Politiet har også funnet den aktuelle bilen. Under hendelsen løsnet de skudd for å stoppe den. FBI bistår etterforskningen av saken.

Waukesha er med sine 70.000 innbyggere er en forstad til Milwaukee. Den lille byen ligger bare 90 kilometer nord for Kenosha, hvor Kyle Rittenhouse fredag ble frikjent i en rettssak etter at han skjøt og drepte to menn under opptøyer der i august 2020.

Minst 40 skadede

De skadede fra juleparaden ble tatt til sykehus med ambulanser og av politibetjenter og familie.

Sykehuset Aurora Medical Center-Summit behandler 13 av pasientene. Tilstanden til tre av dem er kritisk.

Barnesykehuset Children's Hospital of Wisconsin opplyser at de har fått inn 15 pasienter fra paraden. Klokken 20, rundt tre og en halv time etter hendelsen, var det ikke meldt inn noen dødsfall hos dem.

Mer enn 20 mennesker ble truffet av bilen, minst 11 av dem barn.

Forferdelige scener

Chris Germain er deleier i et dansestudio der flere som var med i paraden er medlemmer, blant dem datteren. Han forteller at han kjørte ved paraden da en mørkerød SUV «bare skjøt forbi oss».

En politibetjent løp etter bilen, ifølge Germain.

– Det lå små barn over hele veien. Politibetjenter og helsepersonell gjorde førstehjelp på flere, sier han.

På videoer i sosiale medier, blant annet fra en direktesending fra paraden, kan man se bilen som kjører rett gjennom sperringer på stedet og inn i folk fra et korps som spilte i paraden.

Folk ble bedt om å holde seg unna sentrumsområdet i byen, og nødetatene rykket ut.

Her ses den røde SUV-en like før den kjører inn i den årlige juleparaden i Waukesha.

Holder skolene stengt

CNN skriver at skolene i Waukesha holder stengt mandag.

Ordfører Shawn Reilly beskriver hendelsen som traumatisk for byen.

– Jeg tenker på alle som er berørt av denne meningsløse handlingen, sa han.

President Joe Biden er blitt orientert om hendelsen.