Verden

Sammenstøt mellom politi og demonstranter utenfor AfDs landsmøte i Tyskland

Flere politifolk og minst én demonstrant er såret i sammenstøt under en demonstrasjon mot landsmøtet til Alternativ for Tyskland (AfD) i Hannover.

Flere hundre demonstranter samlet seg lørdag nær lokalet der AfD holder landsmøte. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Politiet tok i bruk vannkanoner for å spre flere hundre demonstranter som hadde samlet seg nær landsmøtelokalet, opplyser en talskvinne for politiet.

En politimann fikk skader i en hånd da en demonstrant kastet en flaske mot ham. En av demonstrantene ble sendt til sykehus med beinbrudd, opplyser hun.

Det var demonstrasjoner på stedet også fredag kveld. Da samlet rundt 1.000 personer seg der, men uten at det oppsto uroligheter.

Det er ventet opptil 8.500 deltagere på helgens landsmøte, som er partiets første etter at det ble valgt inn i nasjonalforsamlingen i høst.

På programmet står blant annet partiledervalg. Partiet har hatt to ledere – Jörg Meuthen og Frauke Petry. Petry forlot partiet etter valget i høst. Hun forklarte sin avgang med at hun mener partiet er blitt for ekstremistisk.

Så langt har kun AfDs lokale leder i Berlin, Georg Pazderski, kunngjort at han er kandidat til å overta etter Petry. Men Alexander Gauland, som i likhet med Meuthen nyter støtte fra den mer nasjonalistiske fløyen i partiet, har ikke utelukket at han kommer til å stille opp mot Pazderski.

Politiet brukte vannkanoner mot demonstranter utenfor landsmøtelokalet til Alternativ for Tyskland (AfD) i Hannover. Foto: Peter Steffen / AP / NTB scanpix

Politi tok oppstilling bak et gjerde for å holde oppsyn med lørdagens demonstrasjon. Foto: AP / NTB scanpix

Les mer om

 1. Tyskland

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter

 2. VERDEN

  Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Albania

 3. VERDEN

  Over 22.000 demonstrerte i Moskva

 4. VERDEN

  Tusenvis minnes død demonstrant i Minsk

 5. VERDEN

  Hun regnes som en så stor trussel at hun ikke får stille til valg

 6. VERDEN

  Rundt 100 pågrepet under «gule vester»-protester i Belgia