Verden

Manson-drapskvinne ønsker å dø i frihet

 • Kristin Grøntoft

Charles Manson har søkt om benådning en rekke ganger, senest i 2007. Han er imidlertid dømt for flere forhold mens han har sonet i fengsel, og ingenting tyder på at hjernen bak en rekke grusomme drap i California på 60-tallet, noen gang kommer ut i frihet igjen. Foto: AP

Susan Atkins deltok under den groteske massakren i 1969 da høygravide Sharon Tate og fire av hennes venner ble drept hjemme i Tates og ektemannen Roman Polanskis hus i Hollywood i California.

Drepte høygravid

Atkins har tilstått at det var hun som drepte den høygravide kvinnen i blodbadet som rystet folk langt utover USAs grenser. Hun var bare 22 år gammel da hun, to år etter drapene, ble dømt til henrettelse i gasskammeret. Dommen ble omgjort til livsvarig fengsel. Nå søker drapskvinnen selv om nåde. Den 60 år gamle kvinnen har sittet fengslet i et kvinnefengsel i California i 37 år, lenger enn noen annen kvinnelig fange i USA. Atkins' helsetilstand skal være dårlig, og kvinnen har fått beskjed om at hun er døende. Nå ønsker Atkins å oppleve frihet før hun dør. Offisielle myndigheter bekrefter at kvinnens tilstand er alvorlig og at prognosene er dårlige. Leger skal ha konstatert at Atkins neppe har mer enn seks måneder igjen å leve. Prosessen for å behandle søknaden om løslatelse kan imidlertid ta like lang tid.

Tilsto

Atkins var svoren tilhenger av Charles Manson og tilhørte den såkalte Manson-familien. Blant dem som sto bak massakren, var det tre kvinner, og Atkins sto bak de verste grusomhetene. Under rettssaken brøt hun tausheten og tilsto drap. Hun ga også utførlige beskrivelser av drapsstedet og rystet tilhørerne med detaljer fra åstedet. Manson-familien begikk minst to drap til den samme sommeren som Sharon Tate ble drept. Til sammen ble «familien» dømt for ni drap, ifølge Wikipedia, men påtalemyndigheten har mistanke om at Manson-tilhengerne står bak nærmere 30 drap.

Leter etter flere lik

Det er bare en drøy måned siden det ble kjent at amerikansk politi på nytt undersøkte en gård som ble brukt av medlemmene i drapssekten. Politiet mistenker at det er skjult flere lik på gården, som ligger utenfor Los Angeles i Death Valley. Etterforskerne fant imidlertid ikke spor etter flere lik, ifølge BBC. Charles Manson, som ledet sekten, er nå godt over 70 år. Han sitter innesperret i fengsel i California. Drapene fant sted mens filmregissør Roman Polanski var i utlandet. Polanski bor i eksil i Frankrike.

 1. Les også

  Leter etter flere lik på Manson-gården

 2. Les også

  Vil grave etter lik på Mansons gjemmested

Bildet viser drapskvinnen Susan Atkins i 1969, da hun begikk drapet på Sharon Tate sammen med flere medlemmer av den beryktede Manson-familien. Foto: AP

Relevante artikler

 1. VERDEN

  TMZ: Charles Manson er død

 2. VERDEN

  Charles Manson lagt inn på sykehus

 3. VERDEN

  En kvinne ble funnet lenket i en container. Så tilsto gjerningsmannen sju drap.

 4. KULTUR

  Bok: Kritikerroste amerikanske bestselgere er ofte en skuffelse å lese. Ikke denne.

 5. VERDEN

  Seriedrapsmann tilstår flere drap i USA

 6. VERDEN

  Tysk sykepleier som er dømt for 85 drap, anker dommen