Verden

Tre drept i gisselsituasjon på pleiehjem i USA

Tre kvinnelige gisler er drept på et pleiehjem for krigsveteraner i California. Også gjerningsmannen, en krigsveteran som var kastet ut av et rehabiliteringsprogram, er funnet død.

Storebror Fernando Juarez (36) tar i mot sin søster Vanessa Flores (22) som har klart å unnslippe gisseltageren på sykehjemmet for krigsveteraner i California.
  • og NTB

De ble funnet døde inne på pleiehjemmet av politiet klokken 18 lokal tid fredag, opplyser talsperson for politiet, Chris Childs.

Gisseltakeren, hvis motiv er ukjent, skal ha hatt gevær og skuddsikker vest på seg da han tok seg inn på pleiehjemmet fredag.

– Han tok flere gisler, men slapp fri noen og beholdt tre, opplyste sheriff John Robertson tidligere fredag.

De drepte deltok på en avskjedsfest foren kollega som skulleslutte.

Politi fra flere distrikter og føderale agenter er tallrikt til stede ved pleiehjemmet.

I 14-tiden lokal tid fredag opplyste politiet at det hadde funnet sted en skuddveksling ved institusjonen, som har over 1.000 beboere og er USAs største pleiehjem for krigsveteraner.

Da politiet gjennomsøkte bygningen fire timer senere, fant de tre kvinnelige ansatte som var drept.

Gjerningsmannen, som er identifisert som Albert Wong, ble også funnet død.

Kastet ut

Ifølge politiet ble Wong nylig kastet ut av The Pathway Home, et av institusjonens rehabiliteringsprogram for veteraner fra USAs krigføring i Irak og Afghanistan som sliter med hodeskader og posttraumatiske stresslidelser.

Wong var iført skuddsikker vest og væpnet med automatgevær da han tok seg inn på pleiehjemmet, der han tok flere gisler.

De fleste av dem ble sluppet fri, men han beholdt de tre kvinnene som senere ble funnet drept.

Politi med pansrede biler rykket ut til pleiehjemmet for veteraner i Yountville i California fredag.

De første meldingene om skytingen kom i 10.20-tiden fredag morgen, og det gikk over åtte timer uten at det lyktes politiet å komme i kontakt med gjerningsmannen.

Ansatte

Gislene var ansatte ved The Pathway Home, et privat program som behandler krigsveteraner fra Irak og Afghanistan for posttraumatisk stresslidelse (PTSD) ved pleiehjemmet, opplyser lokalt politi.

Politiet sier de ikke vet hva slags gevær gisseltakeren hadde, men ifølge avisen Napa Valley Register dreier det seg om et automatvåpen.

Avskjedsfest

Ektemannen til en av dem som arbeider ved institusjonen, sier til nyhetsbyrået AP at gjerningsmannen snek seg inn på en avskjedsfest for en ansatt.

Politiet har sperret av pleiehjemmet, som er det største for veteraner i USA, i Yountville i Napa County, og sendt ut en advarsel til innbyggerne i området om å holde seg unna.

Les også

  1. Hva er en AR-15? Her er årsakene til at dette er blitt massedrapsvåpenet i USA

  2. Flyselskaper avslutter avtaler med NRA

  3. Trump hevder han ville prøvd å stanse massedrapsmann

Les mer om

  1. USA
  2. Våpen
  3. Våpenlover
  4. Krigsveteraner
  5. Afghanistan
  6. Irak