Fem drept i bank i Florida – 21-åring siktet

En 21-åring som er siktet for å ha skutt og drept fem kvinner i en bank i Florida, var ifølge politiet ikke ute etter å rane banken.

Politifolk utenfor banken der drapene skjedde onsdag.

Zephen Xaver stormet onsdag inn i SunTrust Banks filial i Sebring i Florida, væpnet med en pistol. Fire bankansatte og en kunde, alle kvinner, ble beordret ned på gulvet, før 21-åringen skal ha drept dem én etter én med skudd i bakhodet.

Ifølge politisjefen i Sebring, Karl Hoglund, er det ingenting som tyder på at Xaver var ute etter å rane banken, og det er heller ikke noe som knytter ham verken til banken eller ofrene.

– Etter at han hadde skutt dem, ringte han 911 og fortalte at han hadde drept alle i banken, forteller Hoglund.

Zephen Xaver er siktet for å ha skutt og drept fem kvinner i et banklokale i Florida.

Ukjent motiv

Xaver ble pågrepet inne i banklokalet en time senere og ble torsdag fremstilt for varetektsfengsling, siktet for fem drap. Motivet hans er ikke kjent.

21-åringens far Josh Xaver stiller seg helt uforstående til det som skjedde og sier at sønnen aldri tidligere har skadet noen.

Zephen Xavers tidligere kjæreste Alex Gerlach er mindre overrasket og forteller at han virket helt fascinert av ideen om å drepe.

– Av en eller annen grunn hatet han alltid folk og ønsket at alle skulle dø, forteller hun til WSBT-TV.

Til Washington Post forteller Gerlach at Xavers kjøpte pistolen i forrige uke, uten at noen fattet mistanke av den grunn.

Mange masseskytinger

Florida har opplevd fire masseskytinger med fem eller flere drepte de siste tre årene.

USA opplevde ifølge Gun Violence Archive 335 masseskytinger med minst fire drepte eller sårede i 2018, mot 346 året før og 382 i 2016.

Nærmere 40.000 mennesker ble drept eller døde av skuddskader i USA i fjor, og det var flere enn på 50 år, viser statistikk fra Centers for Disease Control and Prevention.