Kjørte inn i sperringene utenfor Parlamentet i London og skadet tre personer - ble arrestert for forsøk på terrorangrep

Tre personer ble skadet da en bil tirsdag kjørte inn i sperringene utenfor Parlamentet i London. Føreren, en 29 år gammel brite, er pågrepet og terrormistenkt.

Det var litt over klokken 7.30 på morgenen at en bil kjørte i stor fart inn i sperringene rundt parlamentsbygningen i London.

Bilen traff flere fotgjengere og syklister. Tre personer ble skadet, og to av dem ble sendt til sykehus for behandling. Tilstanden er ikke livstruende for noen av dem.

Føreren ble raskt pågrepet av politiet, som opplyser at mannen var alene i bilen. Han avhøres tirsdag kveld av politiet i London.

Ingen andre er pågrepet i saken, men britisk antiterrorpoliti opplyser at de har ransaket tre adresser i det sentrale England.

Et område er sperret av etter at en bil kjørte inn i sperringene utenfor Parlamentet i London.

Ingen våpen funnet i bilen

På en pressekonferanse tirsdag formiddag opplyste Neil Basu, sjefen for politiets antiterrorenhet, at det ikke er funnet noen våpen i bilen.

– Det ser ut til at dette var handling gjort med hensikt, sa Basu.

Den privateide bilen var blitt kjørt fra Birmingham til London sent mandag kveld. Bilen kjørte deretter rundt i Westminster og Whitehall fra klokken 6 frem til påkjørselen halvannen time senere, opplyser politiet.

Storbritannias regjering holdt et krisemøte tirsdag der det ble besluttet å ikke heve terrorberedskapen, som allerede er høy.

Britiske myndigheter opplyser at de har avverget 13 terrorplaner motivert av islamsk ekstremisme siden mars 2017.

Øyevitne: – Svært dramatisk

Øyenvitner forteller om dramatiske scener da den lille sølvgrå bilen i stor fart kjørte inn i sperringen rundt det strengt bevoktede bygningskomplekset.

– Det var svært, svært dramatisk. Bilen hadde stor fart, forteller et øyenvitne til Sky News.

Et annet øyenvitne, Ewalina Ochab, sa til BBC at hun så bilen kjøre i høy fart mot sperringene, muligens på fortauet.

– Det så ut som det var med hensikt, bilen kjørte med høy fart mot gjerdene.

Andre øyenvitner forteller til britiske medier at de så en mann iført håndjern bli ført bort av politiet.

Overvåkingsbilder viser hvordan bilen plutselig vrenger ut fra veien, og kjører opp og bortover langs et fortau, treffer flere fotgjengere og syklister, før den til slutt kjører inn i en av sperringene som er satt opp rundt parlamentsbygningen.

Sikkerheten rundt Parlamentet er forsterket etter terrorangrepet på Westminster-broen i mars 2017. Fire personer ble drept og 40 skadet.

Twitter-meldinger fra nødetater

London Ambulance skrev tirsdag morgen i en twittermelding at det var snakk om to skadede. Ingen av dem skulle være alvorlig skadet. Begge var kjørt til sykehus.

– Klokken 7.37 i dag morges kolliderte en bil med sperringer utenfor Parlamentet. Den mannlige sjåføren av bilen ble pågrepet av politifolk på stedet. Flere fotgjengere er skadet, het det i en Twitter-melding fra politiet.