Eks-fru Sarkozy med bok

Hun er den eneste som har skilt seg fra en sittende fransk president. Nå kommer Cècilia Attias med bok om livet med Nicolas Sarkozy.

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy kan vente seg hete avsløringer når hans ekskone Cécilia om kort tid kommer med bok.

Forlaget Flammarion vokter boken som en statshemmelighet, men den skal komme ut i midten av oktober. Trolig kommer det utdrag i franske medier i ukene som kommer.

Bransjebladet Livres Hebdo skal ha forhandlet med forlaget om å lage en større sak på en bok hvor tittelen er "Et ønske om sannhet," skriver L'Opinion.

Men så langt har det lekket lite om hva den tidligere førstedamen har å fortelle.

Om skilsmissen

Noen sider i boken kommer til å bli viet spesiell interesse. Det gjelder ikke minst rollen hun selv spilte, eller påsto at hun spilte, i forbindelse med å få fri de bulgarske sykepleierne som var i libysk fangenskap med en dødsdom hengende over seg.

I tillegg detaljene i skilsmissen i 2007, etter bare seks måneder som landets førstedame, og hva hun kan kaste lys over at Sarkozys stormfulle politiske liv.

Han tapte presidentposten til sosialisten François Hollande etter bare en periode.

Familievenner

Nicolas Sarkozy og Cècilia traff hverandre første gang da han viet henne og hennes første ektemann. De to familiene ble venner, men det varte til de to fant hverandre.

Sammen har de ett barn. Men etter valgkampen i 2007 sa hun takk for seg til et liv som Frankrikes førstedame. Hun bor nå i New York og er gift med Richard Attias, som før ledet og bygget opp World Economic Forum.

I 2008 giftet den franske presidenten seg med artisten og fotomodellen Carla Bruni, nå Bruni-Sarkozy.