Verden

Park Geun-hye dømt til 24 år i fengsel

Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye er dømt til 24 års fengsel for maktmisbruk og utpressing.

Tilhengere av Sør-Koreas ekspresident Park Geun-hye møtte fredag opp foran rettsbygningen i Seoul for å kreve at hun blir frikjent og løslatt.
  • og NTB

Park ble tvunget bort fra makten i en riksrettsprosess og ble pågrepet i mars i fjor. Hun var selv ikke til stede i rettssalen da dommen falt fredag.

Parks avgang kom etter at hundretusener av sørkoreanere hadde demonstrert i gatene i lang tid med krav om at hun måtte gå av.

Fredag var det Parks tilhengere som hadde samlet seg utenfor domstolen for å vise sin støtte. Park selv har stort sett latt være å møte under den ti måneder lange rettssaken, og på forhånd har hun varslet at hun muligens ikke vil være til stede når dommen faller.

  • Store protester etter at skandalebefengte president Park ble avsatt i Sør-Korea

Ifølge tiltalen tok Park imot enorme bestikkelser i samarbeid med sin venninne Choi Soon-sil, som i februar ble dømt til 20 års fengsel.

Samsung-arvingen Lee Jae-yong har også stått tiltalt, men i begynnelsen av februar ble han løslatt etter at en ankedomstol besluttet å gi ham en betinget dom for bestikkelser. Han var tidligere dømt til fem års fengsel.