Verden

Ingen får vite hva Trump og Putin snakker om

President Donald Trump har sørget for at det ikke foreligger noen referater fra møtene han har hatt med Vladimir Putin, skriver Washington Post.

President Donald Trump har sørget for at det ikke foreligger referater fra de fem møtene han så langt har hatt med Russland president Vladimir Putin.
  • og NTB

En rekke nåværende og tidligere kilder i Det hvite hus forteller til avisen at Trump har gjort sitt ytterste for å hindre at noen får innblikk i hva som har vært tema under samtalene med Russlands president.

  • Les også: Putin ikke fornærmet da Trump avlyste møtet

Trump har blant annet krevd å få overlevert notatene til tolkene under møtene, og han har også pålagt dem aldri å diskutere med andre amerikanske tjenestemenn hva som ble sagt.

Ifølge The Washington Post foreligger det derfor ingen referater fra de fem møtene Trump har hatt med Putin de siste to årene, heller ikke hemmeligstemplede referater.

Amerikansk etterretning har konkludert med at Russland forsøkte å påvirke valgutfallet i Trumps favør i 2016, noe spesialetterforsker Robert Mueller nå forsøker å komme til bunns i.

Har du lest disse gode sakene fra verden?

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Donald Trump
  3. Vladimir Putin