Verden

Tog med republikanske toppolitikere kolliderte med søppelbil

En person omkom og én ble alvorlig skadd da et tog med republikanske toppolitikere kolliderte med en søppelbil i USA. Ingen av politikerne ble alvorlig skadd.

Foto: AP/NTB scanpix
  • og NTB

Det opplyser en talskvinne for togselskapet Amtrak og pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus.

Tidligere har en kilde i Det republikanske partiet opplyst at ingen av politikerne på toget ble skadd. Amtraks talskvinne Kimberly Woods sier at det ikke er meldt om noen skadde blant passasjerer eller ansatte på toget.

Lederen for Representantenes hus, Paul Ryan, og en rekke andre kongresspolitikere befant seg på det chartrede toget. De var på vei til en tre dager lang samling i White Sulphur Springs i West Virginia da ulykken skjedde et par mil vest for Charlottesville i Virginia.

Flere politikere som også er leger, steg av toget og hjalp dem som var på lastebilen, skriver kongressrepresentant Greg Walden på Twitter.

Representanten Tom Cole sier han kjente et voldsomt støt da ulykken skjedde i 11-tiden onsdag, to timer etter at toget forlot Washington..

Han sier at toget stoppet brått og at flere av republikanerne gikk av toget for å hjelpe, blant dem Brad Wenstrup, som også var til stede da en væpnet mann åpnet ild mot republikanske politikere som spilte baseball utenfor Washington i juni.

Ifølge Cole kjørte toget rett på lastebilen, som ble delt i to og kastet til side i sammenstøtet, mens toget sporet av. Han sier at kollisjonen skjedde på en planovergang.

Les mer om

  1. Paul Ryan
  2. Det hvite hus
  3. USA