Verden

Prins William gir seg i forsvaret

LONDON (Aftenposten.no). Den nybakte pappaen har hatt sin siste arbeidsdag som helikopterpilot. Nå venter flere oppgaver som aktiv far og representant for kongehuset.

William er ferdig som helikopterpilot i Wales, og kan starte en ny epoke i livet med ny leilighet og jobb i London. Her med den nybakte mamma Kate under et veldedighetsarrangement i slutten av august.
  • Helle Skjervold
    Helle Skjervold

22.juli i år ble prins William far for første gang, da Storbritannias nye tronarving George kom til verden.

William har de siste årene vært utstasjonert som redningshelikopterpilot i Royal Air Force i Wales. Prinsen jobbet i turnus helt frem til han ble pappa, og har hatt to ukers betalt pappapermisjon på lik linje med andre britiske fedre.

Det har vært ventet at William skulle trappe ned jobbingen i militæret til fordel for flere oppgaver for kongehuset.

Siste arbeidsdag

Slottet har bekreftet i dag at William tirsdag denne uken hadde sin siste arbeidsdag i Wales, etter syv år i aktiv militærtjeneste.

Ifølge Sky News, skal William bruke det neste året på å finne ut i hvilken retning han skal utvikle sin karrière. Foreløpig skal han jobbe med hjertesakene sine, som blant annet er bevaring av artsmangfold.

Da William like etter fødselen ga et omfattende intervju til CNN fortalte han at lille George allerede har fått elefant— og neshorn-kosedyr i et forsøk fra far på å overføre interessen for dyreliv til sønnen.

Flytter snart inn

Den nybakte familien skal ikke lenger bo på den walisiske øya Anglesey, men er i ferd med å pusse opp Williams barndomshjem i Kensington Palace, midt i London. Her bodde Diana med sine to sønner etter at hun skilte seg fra Charles.

Det unge paret flytter inn i løpet av noen uker. Hertuginne Kate har tilbragt det meste av tiden etter at hun ble mamma hos sine foreldre i Berkshire.

Les også

Klart for generasjonsskifte

87 år gamle dronning Elizabeth har feiret 60 år på tronen, og er i ferd med å overalte flere oppdrag til sin sønn, Charles. Også William og Kate vil få større og synligere oppgaver i tiden fremover.

William og Kate ønsker å være mest mulig tilstede for den nyfødte tronarvingen. De ønsker minimalt med profesjonell hjelp, og at de vil forsøke å klare seg uten en «heltidsnanny».

Kate har allerede hatt sin første arbeidsoppgave etter at hun ble mamma. Hun dukket overraskende opp ved sin manns side under et veldedighetsarrangement i slutten av august.