Verden

Otto Warmbiers foreldre saksøker Nord-Korea for tortur og drap

Foreldrene til den amerikanske studenten Otto Warmbier som i juni i fjor døde kort tid etter å ha blitt løslatt fra nordkoreansk fengsel, saksøker nå Nord-Korea.

Den amerikanske studenten Otto Warmbier tilbrakte nesten halvannet år i nordkoreansk fangenskap. Jon Chol Jin / TT / NTB scanpix

 • NTB

Fred og Cindy Warmbier anklager landet for tortur og drap på sønnen, og de krever kompensasjon for dødsfallet i det sivile søksmålet de nå har reist.

Otto Warmbier ble pågrepet under en reise i Nord-Korea i januar i 2016, anklaget for å ha stjålet en propagandaplakat. Han ble senere dømt til 15 års hardt arbeid.

I juni i fjor ble Warmbier sendt hjem til USA, men han lå da i koma og hadde fått alvorlig hjerneskade. Myndighetene i Nord-Korea hevdet at Warmbier havnet i koma på grunn av botulisme han skal ha pådratt seg etter at han tok en sovepille. Den 22 år gamle studenten døde kort tid etter at han kom hjem til USA.

– Otto ble tatt som gissel, holdt som fange av politiske årsaker, ble brukt som en brikke i et spill og ble utsatt for ekstremt hard og brutal behandling av Kim Jong-un, sier Fred Warmbier i en uttalelse.

Søksmålet ble levert inn kun kort tid før Kim Jong-un fredag ble den første nordkoreanske lederen til å krysse grensen til Sør-Korea siden 1953. Om få uker er det planlagt et møte mellom Kim Jong-un og USAs president Donald Trump.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Nord-Korea
 2. Kim Jong-un
 3. Tortur
 4. Drap

Relevante artikler

 1. VERDEN

  De vil stille Nord-Korea til ansvar for sønnens død

 2. VERDEN

  Familien reagerer på Trumps skryt av Kim

 3. VERDEN

  Oslo nevnes som mulig møteby for Trump og Kim

 4. VERDEN

  Malaysisk dommer: Ikke nok bevis for at drapet på Kim Jong-Uns halvbror var et attentat

 5. VERDEN

  FNs generalsekretær bekymret over Kims atomtrussel

 6. VERDEN

  Trump tar imot amerikanere som har vært fengslet i Nord-Korea