Voldsomme demonstrasjoner på Madagaskar – minst én drept

Minst én person ble drept og 16 skadet da sikkerhetsstyrker og opposisjonelle aktivister barket sammen på Madagaskar lørdag.

Flere tusen demonstranter protesterte i Antananarivo, hovedstaden i den afrikanske øyrepublikken i Indiahavet.

– Vi mottok 17 skadet i dag, én av dem døde av skadede, opplyser Olivat Alison Aimee Rakoto, direktør for et sykehus i byen, til nyhetsbyrået AFP.

Myndighetene hadde i forkant lagt ned forbud mot lørdagens demonstrasjon utenfor rådhuset i Antananarivo. De som trosset ordren ble møtt med tåregass. Flere demonstranter kastet stein tilbake mot politiet.

Demonstrantene tok til gatene i protest mot en ny valglov de mener er laget for å forhindre at deres kandidat stiller til valg i november og desember.

De anklager den nåværende presidenten Hery Rajaonarimampianina for å forsøke å kneble politisk motstand frem mot valget, og mener lovene favoriserer regjeringspartiet.

Rajaonarimampianina har vært president i Madagaskar siden 2013. Han og administrasjonen hans er blitt anklaget for å være korrupt og inkompetent, og i 2015 stemte parlamentet for å få han fjernet fra presidentsetet. Forslaget ble avslått av forfatningsdomstolen.