Verden

Mann drepte seks og deretter seg selv under nyttårsfest i Thailand

En thailandsk mann drepte seks medlemmer av sin kones familie før han tok livet av seg selv under en nyttårsfeiring utenfor hjemmet sitt.

  • og NTB

Mannen, identifisert som 41 år gamle Sucheep Sornsung, kom til sitt hjem i den sørlige provinsen Chumporn like etter midnatt nyttårsaften. Da så han sin kones familie feire høytiden utenfor huset. Etter en krangel skjøt han dem ned. To av de drepte var hans egne barn på henholdsvis 6 og 9 år, ifølge politisjef Pongwut Pongsri i Chumporn.

33 år gamle Tinnakorn Onmuk var den eneste som overlevde angrepet. Ifølge ham var Sucheep svært full, og skal før han skjøt ha ropt «ingen i denne familien setter pris på meg, selv om jeg har hjulpet til med alt mulig. La oss bare bli ferdige med dette».

Tinnakorn ble også skutt, men overlevde ifølge politiet fordi han latet som han var død for å unngå å bli skutt igjen. Sucheeps kone var på jobb i en annen provins og kom ikke hjem for å feire nyttårsaften.

Sucheep ble ifølge politiet løslatt fra fengsel i november etter å ha sonet en treårig dom for drapsforsøk. Han hadde lenge hatt en pågående feide med sin kones familie og har også tidligere truet med å drepe dem.

Thailand er et av landene i Asia med det høyeste antallet våpenrelaterte lovbrudd, ifølge en undersøkelse publisert av University of Washington i 2016.

Les mer om

  1. Thailand