Verden

Minst 41 omkom i jordskred i Uganda

Minst 41 mennesker omkom da en elv gikk over sine bredder og store mengder vann og gjørme veltet ned over flere landsbyer øst i Uganda.

Innbyggere leter etter ofre etter at en elv gikk over sine bredder og begravet et område i mudder og søle etter voldsomt regn øst i Uganda. Foto: Ronald Kabuubi / AP / NTB scanpix

  • og NTB

Innbyggere bærer en skadd person i sikkerhet etter at voldsomt regn førte til at en elv gikk over sine bredder og utløste skred av jord og søle øst i Uganda. Foto: Ronald Kabuubi / AP / NTB scanpix

Et ukjent antall mennesker er fortsatt savnet i et område i Baduda-distriktet. Det var voldsomme nedbørsmengder som utløste naturkatastrofen.

– 41 har mistet livet, men redningsmannskapene graver fortsatt, sier Hilary Onek, landets minister for nødhjelp, katastrofeberedskap og flyktninger.

Røde Kors har sendt drikkevann, tepper og annen nødhjelp til området, som ligger ved foten av Elgon-fjellet, nær grensa til Kenya.

Ifølge Nathan Tumuhamye, som leder en organisasjon som bistår lokalsamfunn etter naturkatastrofer og konflikt, er fire eller fem landsbyer rammet.

Ugandas mangeårige president Yoweri Museveni kommenterte fredag katastrofen på Twitter.

– Jeg har mottatt triste nyheter om at jordskred har forårsaket store ødeleggelser og tatt livet av et ukjent antall innbyggere i Baduda-distriktet. Regjeringen har sendt redningsteam til de berørte områdene, skriver han.

Jordskred er ikke uvanlig ved foten av Elgon-fjellet og tok livet av minst 100 mennesker i mars 2010. To år senere ødela jordskred tre landsbyer i det samme området.

Les mer om

  1. Skred
  2. Flom
  3. Uganda