Verden

Erdogan og Trump enige om behov for å «avklare» Khashoggi-drapet

USAs president Donald Trump og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er blitt enige om et behov for å «avklare» drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal ha diskutert Khashoggi-drapet med USAs president Donald Trump søndag. Foto: AP/NTB scanpix.

 • NTB

Erdogan og Trump skal ha diskutert saken over telefon søndag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

De to lederne skal være enige om at alle aspektene ved saken må bli avklart, sier en kilde i det tyrkiske presidentskapet til nyhetsbyrået.

Etter først å ha nektet i tre uker, innrømmet saudiarabiske myndigheter i helgen at Khashoggi ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober, men hevder han ble drept i en slåsskamp. Det er en forklaring verdenssamfunnet ikke setter sin lit til.

Anonyme tyrkiske tjenestemenn har tidligere sagt at de har lyd- og videoopptak som beviser at Khashoggi ble torturert og deretter drept og partert etter å ha gått inn på konsulatet.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan varslet tidligere søndag at han vil legge frem «den fulle og hele sannhet» om drapet og har varslet en kunngjøring tirsdag.

Ifølge Washington Post mener også Donald Trump at Saudi-Arabia lyver om saken.

Storbritannia, Frankrike og Tyskland krever at Saudi-Arabia legger frem troverdige fakta om hva som egentlig skjedde med den regimekritiske journalisten.

– Det er fortsatt et stort behov for en oppklaring av eksakt hva som skjedde den 2. oktober, utover den hypotesen som så langt har kommet frem i den saudiarabiske etterforskningen, skriver de tre landene i en felles uttalelse søndag.

Les mer om

 1. Khashoggi-saken
 2. Donald Trump
 3. Saudi-Arabia
 4. Recep Tayyip Erdogan

Khashoggi-saken

 1. VERDEN

  Khashoggis barn har fått luksusvillaer og «blodpenger» etter drapet på faren

 2. VERDEN

  Macron krever uavhengig Khashoggi-etterforskning

 3. VERDEN

  Saudi-Arabia: «Tolererer ikke» at noen vil blande inn kronprinsen

 4. VERDEN

  Saudi-Arabia krever dødsstraff for fem etter drapet på Khashoggi

 5. VERDEN

  Tyrkiske og saudiarabiske justistopper i møte om Khashoggi

 6. VERDEN

  Khashoggis eldste sønn har ankommet USA