Åtte drept i angrep i Burkina Fasos hovedstad

Åtte personer ble drept i angrep på Burkina Fasos militære hovedkvarter og Frankrikes ambassade i landet. Alle angriperne ble drept av sikkerhetsstyrkene.

Innbygerere i Ouagadougou ser på mens sort røyk stiger fra området som er under angrep.
  • og NTB

Det var lenge uklart hvor mange som ble drept i angrepet i Ouagadougou. Flere sikkerhetskilder sa det kunne være så mange som 28 eller «rundt 30". Andre meldte om minst 15 drepte. Informasjonsminister Remy Danjuino opplyste fredag ettermiddag at sju soldater og åtte ytterliggående islamister er drept, ifølge AP.

Han sier at fem av angriperne ble drept i nærheten av den franske ambassaden og tre i nærheten av forsvarsbygget. Trolig vil dødstallet for soldatene stige ettersom mange er alvorlig såret, opplyser han.

Angrepene startet fredag formiddag og var rettet mot flere bygg i hovedstaden Ouagadougou, blant annet den franske ambassaden. Ingen personer i ambassaden ble såret, men en sikkerhetsvakt ble drept, opplyser Frankrikes innenriksminister Jean-Yves Le Drian.

I samme område ligger flere andre ambassader og FN-kontorer. Alle innbyggerne i byen fikk beskjed om å holde seg inne under angrepet.

Ingen har tatt på seg ansvaret for fredagens angrep.

– Skjøt mot tilfeldige

Ifølge øyenvitner hoppet fem væpnede menn ut av en bil og begynte å skyte mot folk på gata før de fortsatte mot den franske ambassaden, som ligger i sentrum av byen.

Bilen ble senere satt i brann, ifølge en AFP-reporter, som også meldte om kraftige skuddvekslinger.

Ifølge den lokale radiostasjonen Omega ble det også avfyrt skudd ved Statsministerens kontor.

Ved 14-tiden, et par timer etter at angrepet startet, opplyste en kilde i det franske utenriksdepartementet at situasjonen ved ambassaden var under kontroll.

En soldat patruljerer i nærheten av det militære hovedkvarteret i sentrum av Ouagadougou etter at det ble meldt om skyting og eksplosjoner.

Franske styrker

Frankrikes ambassadør i Burkina Faso, Jean-Marc Châtaigner, skrev tidligere fredag på Twitter at det pågikk et terrorangrep, mens Sveriges ambassade la ut en meldiing på sin hjemmeside om at det pågikk skyting.

Både USA og Frankrike har spesialstyrker i Burkina Faso, der ytterliggående islamister de siste årene har gjennomført en rekke angrep og aksjoner.

Flere tusen mennesker er blitt drept og titusener drevet på flukt som følge av uroen.

I august 2017 ble 19 mennesker drept i et terrorangrep mot en restaurant i Ouagadougou. Året før ble 30 drept i et lignende angrep i byen.