Verden

Kong Harald og dronning Elizabeth på 100-årsjubileum i London

Kong Harald og dronning Elizabeth var begge til stede ved markeringen av 100-årsjubileet til foreningen Anglo-Norse Society i London.

De to monarkene har et tett forhold. – Vi kan prate om alt, sa kongen etter møtet. Foto: Dominic Lipinski / AP / NTB scanpix

 • NTB

Kong Harald og dronning Elizabeth under 100-årsjubileet til foreningen Anglo-Norse Society i London torsdag ettermiddag. Dominic Lipinski / AP / NTB scanpix

Foreningen har som formål å fremme forståelse mellom Storbritannia og Norge, og gjennom ulike foredrag og kulturarrangementer ønsker foreningen å bidra til økt kunnskap om hverandres land og livsstil.

Både kongeparet og kronprinsparet var dagen i forveien på storslått fest i Buckingham Palace for å feire prins Charles' 70-årsdag. De to kongehusene har et tett bånd.

– Vi er familie og vi snakker jo om alt mulig. Det er et godt forhold mellom Storbritannia og Norge, også fra før krigens dager, men særlig etter krigen. Da ble vi smeltet sammen, nesten til ett land. De tok imot nordmenn her på en veldig bra måte, sa kong Harald til NRK etter at de to monarkene hadde snakket sammen over en kopp te.

Under besøket hos Anglo-Norse Society fikk kong Harald og dronning Elizabeth en omvisning, og møtte også studenter som har fått støtte gjennom foreningens stipendordninger.

Dronning Sonja var torsdag morgen ikke helt i form, og uteble derfor fra markeringen.

Les mer om

 1. Kong Harald
 2. Storbritannia

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Norske kongelige på plass for å feire prins Charles

 2. KULTUR

  Ny, norsk biografi om dronning Elizabeth: – At hun er følelsesløs, tror jeg overhodet ikke stemmer

 3. VERDEN

  Prins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ

 4. VERDEN

  Stoltenberg invitert til privat audiens hos dronning Elizabeth

 5. VERDEN

  Trump i frokostmøte med NATO-sjefen. Sist gikk det ikke så bra.

 6. VERDEN

  Dronningen godtok ønsket fra Harry og Meghan. Får bo i Canada når de vil.