Verden

To menn siktet for tilknytning til terrorangrep i Paris

To menn som fransk påtalemyndighet knytter til terrorangrepet i Paris i november, er siktet i Frankrike. De to skal ha tilhørt samme IS-nettverk som utførte angrepet.

Fransk politi patruljerer i nærheten av Eiffeltårnet etter terrorangrepet i Paris i november 2015.
  • NTB

De to mennene – en 29 år gammel algerier og en 35 år gammel pakistaner – ble utlevert fra Østerrike fredag, opplyser fransk påtalemyndighet fredag.

Det to er siktet for brudd på fransk terrorlovgivning, og påtalemyndigheten mener de er del av samme IS-nettverk som utførte angrepet i Paris.

– Falske syriske pass

Franske og østerrikske etterforskere mener mennene i fjor reiste til Hellas sammen med to av dem som utførte angrepet i Paris, melder France 24. I Hellas skal de ha utgitt seg for å være flyktninger, men ble anholdt av greske myndigheter i 25 dager fordi de hadde falske syriske pass.

  • – Å ta avstand er ikke nok: Ser vi oss blinde på islam, vil vi aldri vinne kampen mot ekstremisme | Usman Rana

Etter at de ble løslatt, skal de to ha tatt seg videre til Østerrike, og i slutten av november ankom de den østerrikske byen Salzburg – etter at angrepet i Paris hadde blitt utført. De to ble pågrepet av østerriksk politi på et mottakssenter for asylsøkere 10. desember.

130 drept

130 personer ble drept i angrepet i Paris 13. november, 89 av dem i konsertlokalet Bataclan. Væpnede menn slo til på seks forskjellige steder.

Den islamske staten (IS) tok på seg ansvaret for angrepet. Alle i gruppen som utførte aksjonen, sprengte seg eller ble drept – unntatt 31-åringen Salah Abdeslam.

Han ble pågrepet i Belgias hovedstad Brussel i mars og deretter utlevert til Frankrike.

Les mer om

  1. Paris
  2. Den islamske staten (IS)
  3. Frankrike