Verden

Her hentes opposisjonsleder av sikkerhetstjenesten i Venezuela

To opposisjonsledere i Venezuela er brakt bort fra sine hjem av landets sikkerhetstjeneste, ifølge familiene deres.

Kona til Leopoldo Lopez har publisert en video som viser det som skal være Lopez bli brakt bort av bevæpnede tjenestemenn. Foto: Skjermdump

  • NTB

Opposisjonslederen Leopoldo Lopez ble hentet av tjenestemenn fra sikkerhetstjenesten Sebin tirsdag morgen, ifølge Lopez' kone Lilian Tintori.

– De har akkurat tatt Leopoldo fra huset. Vi vet ikke hvor han er, skriver hun på Twitter.

  • Bakgrunn: Blodig valg i Venezuela – USA overveier sanksjoner

Kona har også publisert en video som viser det som skal være Lopez bli brakt bort av bevæpnede tjenestemenn.

Lopez er fra før av dømt til flere års fengsel for å ha oppfordret til vold i forbindelse med protester mot landets president Nicolás Maduro. Lopez ble sluppet ut av fengsel forrige måned for å sone resten av straffen i husarrest.

I tillegg til Lopez ble også opposisjonspolitikeren Antonio Ledezma pågrepet tirsdag morgen, ifølge barna hans. Også han satt fra før av i husarrest.

Meldingen om pågripelsene kommer to dager etter valget på en grunnlovsgivende forsamling. Bildet viser en demonstrant i Caracas i juli. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix

Meldingen kommer to dager etter valget på en grunnlovsgivende forsamling. Forsamlingen får makt til å endre sentrale lover og oppløse nasjonalforsamlingen, der opposisjonen har hatt flertall siden 2015.

Maduro har erklært seier i valget, som ble boikottet av opposisjonen. Både Lopez og Ledezma hadde oppfordret venezuelanere til å boikotte valget.

Les mer om

  1. Venezuela