Verden

IS påtar seg skylden for kirkebombingen i Kairo

Ekstremistgruppen IS hevder å stå bak angrepet mot en kirke i Kairo søndag, der 25 kristne ble drept.

Mandag ble det holdt begravelsesseremoni for de 25 menneskene som ble drept av en selvmordsbombe ved en kirke i Kairo søndag.
  • NTB
  • Minst 25 drept i eksplosjon i Kairos koptiske katedral
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Gruppen hevder det var Abu Abdallah al-Masri som gjennomførte selvmordsbombingen søndag. Mandag navnga imidlertid egyptiske myndigheter 22-åringen Mahmoud Shafik Mohamed Mostafa som den angivelige gjerningsmannen.

Egyptiske myndigheter har foreløpig ikke kommentert eller bekreftet påstandene fra IS tirsdag kveld.

En person sprengte seg selv rett etter en morgenmesse i et kapell som ligger vegg i vegg med den koptisk-kristne Sankt Markus-katedralen, som skal ha vært målet for angrepet.

En nonne gråter mens hun ser på ødeleggelsene etter terrorangrepet mot den koptisk kristne katedralen i Kairo.

I alt har egyptiske myndigheter pågrepet fire personer etter selvmordsaksjonen, og det er foreløpig uklart hvilken tilknytning de ulike mistenkte har til angrepet.

Bombingen betegnes som et av de dødeligste den kristne minoriteten i Egypt har opplevd på mange år. Flesteparten av de drepte var kvinner og barn.

Dette bildet ble tatt inne i katedralen etter angrepet.

Hans Olav Syversen (KrF) ber utenriksminister Børge Brende (H) legge press på Egypt etter angrepet i Kairo. Han er bekymret for sikkerheten til landets kristne minoritet.

– Nå er det på tide at Norge griper inn, sier Syversen, som er KrFs parlamentariske nestleder, til Dagen.

Han har levert et skriftlig spørsmål til utenriksministeren hvor han ber om en redegjørelse for hvordan Norge vil følge opp kopternes situasjon.

Les mer om

  1. Den islamske staten (IS)
  2. Kairo
  3. Egypt