Verden

Putin besøker Russland-anekterte Krim

Russlands president Vladimir Putin har ankommet Krim-halvøya, mens spenningen mellom Ukraina og Russland øker.

Russlands president Vladimir Putin har reist til Krim, ifølge AFP. Hva han skal der, er foreløpig usikkert. Foto: Alexander Zemlianichenko / Reuters / NTB scanpix. POOL / X80003

Putin skal lede et møte i sin mektige sikkerhetskomité på Krim-halvøya. Han skal også besøke et ungdomsforum i det som blir hans femte Krim-besøk siden området ble annektert i mars 2014.

Besøket skjer like etter at den russiske presidenten anklagde Ukraina for å ha sendt militære sabotasjegrupper inn i det Russland-annekterte området forrige uke. Ukrainske myndigheter har avvist dette, og Ukrainas president Petro Porosjenko uttalte torsdag at han frykter en fullskala russisk invasjon på alle fronter.

Stadig hyppigere brudd på våpenhvilen og russisk styrkeoppbygging nær den ukrainske grensen har skapt frykt for en kraftig opptrapping av konflikten mellom de to landene, både hos FN og NATO.

Den norske utenriksministeren Børge Brende (H) har også uttalt at han er bekymret over det som skjer i Svartehavsområdet.

– I en situasjon hvor våpenhvilebruddene i Øst-Ukraina har tatt seg opp igjen til tidligere nivåer, gir den seneste utviklingen ytterligere grunn til bekymring, sa Brende forrige uke.

 1. Les også

  Russiske og ukrainske soldater i kamp ved grensen til Krim

 2. Les også

  Spenningen mellom Russland og Ukraina øker

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Russland
 2. Ukraina
 3. Vladimir Putin

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Oppheting av Russland-Ukraina-konflikten bekymrer

 2. VERDEN

  Russland sikter ukrainere etter sammenstøt i omstridt farvann

 3. VERDEN

  Putin bekymret over Ukrainas unntakstilstand

 4. VERDEN

  – Assads barn deltok på russisk sommerleir på Krim-halvøya

 5. VERDEN

  Først kom Putin i lastebilen sin. Så kom oligarken og judovennen. Europas lengste bro gjør at Russland fester grepet om Krim.

 6. VERDEN

  Putin vil «aldri» gi Krim tilbake til Ukraina