Bortført jente funnet i live etter 18 år

Jenta ble kidnappet som nyfødt. Etter 18 år mener politiet at de har funnet henne igjen.

Jenta ble bortført etter bare noen timer. Det var derfor ingen bilder av henne. Dette er en rekonstruksjon som ble sendt ut da hun ble meldt savnet.

Kvinnen som nå er siktet for bortføringen, sendte et slengkyss til 18-åringen hun har oppdratt da hun ble fremstilt for forhørsretten i går. Tenåringen, som hun er siktet for å ha kidnappet som nyfødt, skal ha besvart det med «jeg elsker deg, mamma», skriver tv-stasjonen News4jax.

Slektninger av den pågrepen nekter å tro det de hører, selv om DNA-prøver skal ha slått fast at datteren likevel ikke er hennes biologiske barn.

Nyheten ble kjent på en pressekonferanse fredag der politiet kunngjorde at Kamiyah Mobley, som i 1998 ble bortført fra et sykehus i Florida, er funnet i god behold i byen Walterboro i delstaten South Carolina.

Ifølge Florida Times-Union ble livet til den 18-årige jenta snudd opp ned da hun fredag morgen fikk beskjed om at den 51-årige kvinnen hun hele sitt liv hadde kalt sin mor, ble pågrepet og siktet for å ha kidnappet henne da hun var en dag gammel.

DNA-analyse skal ha bekreftet at 18-åringen er den savnede Kamiyah Mobley. Nå er kvinnen hun trodde var hennes mor, bak lås og slå, mens hennes biologiske foreldre er over seg av lykke.

Det er ingen tvil om at det er en krevende situasjon for henne. Ifølge The Telegraph har hun skrevet på Facebook at «min mor oppdro meg med alt jeg trengte og alt jeg ville ha. Hun er ingen forbryter».

Samtidig har hun fått vite at kvinnen likevel ikke er hennes biologiske mor.

Snakket samme på Facetime

Fredag kveld snakket hun med sin biologiske familie via Facetime.

– Hun ser akkurat ut som sin far, sa hennes farmor Velma Aiken til nyhetsbyrået AP.

– Hun fortalte at hun snart ville komme og treffe oss.

Mobley var bare åtte timer gammel da hun ble bortført fra moren av en kvinne som hadde kledd seg ut som sykepleier, ifølge politiet.

Det ble startet en massiv etterforskning, helikoptre sikret over sykehuset. Men hun var borte.

Fikk «en anelse» om at hun var kidnappet

Jenta vokste opp i Sør-Carolina. Naboer som nyhetsbyrået AP har snakket med sier at de hadde inntrykk at hun ble godt tatt vare på i familien hun vokste opp. De beskriver kvinnen som nå er arrestert for kidnapping som en «normal person» og har bare positive ting å si om henne. Hun skal ha vært aktiv i den lokale metodistkirken og jobbet som frivillig.

Detaljene om hvorfor saken ble løst nå er ikke kommet frem. 18-åringen skal ha fått en anelse om at hun kunne være kidnappet for noen måneder siden. Myndighetene har ikke sagt noe om hvorfor hun fikk det, eller hvorfor det nasjonale senteret for savnede barn ble oppmerksom på saken igjen. Men senteret tok kontakt med etterforskere og Mobley ga fra seg DNA for å sjekke om det var match.

Tegningene viser fantomtegninger som ble laget av kvinnen de mente hadde tatt babyen. Bildet til venstre er av kvinnen som nå er arrestert for kidnappingen.

– Jeg har alltid håpet og bedt om at denne dagen skulle komme. Jeg har alltid følt på meg at hun var i live. Jeg visste alltid at hun kom til å finne oss. Nå har vi resten av livene våre sammen, sier hennes biologiske far Craig Aiken.

Sheriffen i Jacksonville Mike Williams på en pressekonferanse 13. januar. Der fortalte han at de hadde funnet Kamiyah Mobley etter 18 års leting. En 51 år gammel kvinne er arrestert, siktet for bortføringen.

Klokken 3 natt til 10. juli i 1998, da Mobley var åtte timer gammel, ble hun stjålet av en kvinne utkledd som sykepleier. Politiet opplyser at 18-åringen ser ut til å være ved god helse. (©NTB)