Verden

Bulgarsk politiker tiltalt i Telenor-saken

Et tidligere bulgarsk parlamentsmedlem er tiltalt for å ha underslått 27 millioner kroner fra mobilselskapet Globul som Telenor kjøpte i 2013.

Finansdirektør i Telenor Jørgen C. Arentz Rostrup (t.v.) og konsernsjef Sigve Brekke etter presentasjonen av resultatet for første kvartal 2017 på Fornebu. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Braastad, Audun / NTB scanpix

 • NTB

Telenor varslet bulgarsk påtalemyndighet i april i fjor om at deres interne undersøkelser viste at 230 millioner kroner var tappet gjennom fiktive kontrakter. Dagens Næringsliv skriver at bulgarsk påtalemyndighet mener selskaper som tidligere parlamentsmedlem Grozdan Karajov kontrollerer har mottatt til sammen fem millioner lev, tilsvarende 27 millioner kroner, fra Globul, under dekke av oppkonstruerte kontrakter med selskapet.

– Tappet selskapet for verdier før overtakelsen

– Vi sitter på dokumentasjon som indikerer at ledende personer har tappet selskapet for verdier rett før overtakelsen, skriver kommunikasjonssjef for bulgarske påtalemyndigheter, Maleks Androva, i en epost til avisen.

Karajov er en profilert forretningsmann og politiker i Bulgaria. Ifølge den bulgarske avisen Capital ledet han komiteen for transport og telekom i parlamentet fra 2014 til 2016.

– Jeg har ikke noe å skjule. Selskapene jeg eier har drevet ordinær kommersiell virksomhet og jeg har ikke fått noen klager på tjenestene som er utført, sier Karajov til avisen.

Selskapet som den gang hadde navnet Globul, er den nest største mobiloperatøren i Bulgaria. Ifølge Telenor ble det tirsdag tatt ut tiltale mot flere personer i saken.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Telenor
 2. Bulgaria
 3. Telekom
 4. Transport
 5. Næringsliv

Relevante artikler

 1. NORGE

  Telenor deler ut rekordstort utbytte til aksjonærene

 2. VERDEN

  Avis: Ny mann pågrepet etter journalistdrap i Bulgaria

 3. VERDEN

  Angivelig misbruk av EU-midler etterforskes etter journalistdrap i Bulgaria

 4. VERDEN

  «Hele» Bulgaria ble hacket i landets største dataskandale

 5. ØKONOMI

  Lotteritilsynet:Har ikke krevd informasjon fra Onecoin

 6. ØKONOMI

  Gleder aksjonærene – sparker 6000 ansatte