Jeg kommer til å stemme på henne, sier Bryan Fain.

– Men da sier jeg samtidig at landet ikke får den forandringen vi så sårt trenger. Hun er en del av politikerklassen vi vil gjøre opprør mot.

Bryan vurderte å stemme på liberalistene eller de grønne, for å få alternativer. Men mener det er bortkastede stemmer, når målet er å holde Trump unna atomknappen.

Gunnar Kagge sykler tvers over USA for å snakke med velgerne før valget i november. Følg ham på Facebook ved å trykke her, eller følg med på Aftenposten:

Anne Gjertsen

Sykkelgunnar: På tvers av USA

Aller helst skulle 40-åringen stemt på Bernie Sanders. Med barn som snart skal studere, skulle Bryan gjerne hatt billigere college og universitet.

Han stanset meg langs veien, for å få vite hvor jeg kommer fra. Så bød han på vann til flaskene, før han lurte på om jeg ville ha en øl på terrassen.

– Trump kommer til å vinne, i hvert fall her i Kentucky. Alle naboene mine vil stemme på ham, sier han.

Så bekrefter Bryan det mange allerede har fortalt meg, naboene frykter at Clinton vil «ta fra oss våpnene våre».

– Jeg jakter selv, men jeg trenger jo ikke angrepsvåpen, sier Bryan.

– Og halvautomatisk? Kan jeg ikke felle et rådyr med et skudd, bør jeg kanskje ikke skyte.

Men pistolen sin vil han beholde, den bruker han fra kajakken for å skyte smådyr.

– Jeg kan leve av ekorn og annet, sier han.

Han skulle ønske at politikerne legaliserte marihuana i hele USA, som de har gjort i noen delstater.

– Hvorfor skal man få røyke en joint i Colorado og ikke her? Bøndene her må etter hvert innse at tobakksdyrking ikke er bærekraftig, tenk hva de kunne gjort med hamp! Det kan røykes, drikkes som te og gumles i kaker. Dessuten kan man lage tekstiler og mye mer.

Selv liker han røykingen, men tror det sitter langt inne å få gjøre det lovlig.

Hillary som sponseobjekt

Maya Todd vil også stemme demokratisk i november, men virker ikke særlig entusiastisk. På spørsmål om det er kandidatenes personlighet som avgjør hva hun stemmer, begynner hun å le.

– Da kunne jeg ikke stemt i det hele tatt, sier hun.

– Jeg vil ha politikere som bruker skattepengene mine på folk, og ikke på militære og våpen. Dessuten må det skje noe med forholdet mellom rasene, det kan ikke fortsette slik.

Maya tar imot syklister i hjemmet sitt hver sommer, og har snakket med både norske og andre europeere. Hun skulle ønske at skattepengene ble brukt mer som i Nord-Europa, på helse og utdannelse.

Men 63-åringen er ingen stor beundrer av Clinton.

– Har du sett racerkjørerne på TV, som har svære sponsorplakater på klærne sine? Hillary burde hatt Goldman Sachs over hele armen på draktene sine, sier hun.

Megahonorarene hun får for taler kan gi problemer: Fem spøkelser fra Clintons fortid kan felle henne i valgkampen

- Far ville forlatt demokratene i år

Carl Sims vil stemme på en republikansk presidentkandidat, for første gang i livet.

Av og til sykler jeg feil og må snu. Det skjedde i småstedet Holy Cross. Da jeg passerte Carl Sims for andre gang ba han meg ta en pause. I snekkerbukse og ellers bar overkropp, tyggende på et strå og fomlende med en maiskolbe, ser han ganske ut som parodien på en amerikansk småbruker.

Han jobber på et av bourbon-destilleriene i Bardstown, ved siden av den lille gården. Og han snakker mye politikk med venner og slektninger.

Trykk her for å høre Carl si hva han mener om Hillary Clinton

– Livet er bra nå, det er jobber å få. Men aldri i livet om jeg stemmer på Hillary, sier han.

– Far oppdro meg og søsknene mine som demokrater. Jeg har alltid stemt demokratisk i presidentvalget. Men ikke i år, ikke snakk om. Ikke en gang far ville klart det, søsknene mine og jeg snakket om valget en dag og var enige om at selv han ville forlatt demokratene i år.

Hillary Clintons reklamebudskap om at hun har brukt de siste årene som senator og utenriksminister, preller av på ham.

– Hun har lært spillet der, sammen med de andre arbeidssky typene som bare lever av skattepengene våre. Demokratene pleide å stå for folk som oss, de små i samfunnet, nå er de bare ute etter å bruke våre penger.

Til å begynne med sier han at Hillary er uærlig og Trump ganske sær. Men etter hvert blir omtalen av Trump varmere.

– Han sier hva han mener og vil ikke bøye seg for disse politisk korrekte typene. Og han vil la oss beholde våpnene våre, det er viktig. Her er vi jegere. Jeg trenger ikke angrepsvåpen, men kanskje gjør man det i storbyene, der folk dreper hverandre og herjer?

Jay går andre veien

I Virginia møtte jeg Jay fra California, som er 66 år gammel og feirer pensjonisttilværelsen ved å sykle tvers over USA.

Han har stemt republikansk hele livet, men har lenge slitt med at den kristne høyresiden «har kapret partiet».

Nå med Trump som kandidat, kommer han til å stemme demokratisk for første gang i livet.