Faren lette i to døgn etter sønnen. Lørdag fikk han beskjeden han fryktet.

NICE (Aftenposten): En seks måneder gammel baby ligger hardt skadet på sykehuset i Nice. Ingen har etterlyst henne. Tragedien i Nice rammet de aller minste hardt.

Tungt bevæpnet politi holder vakt utenfor barnesykehuset i Nice.
  • Christina Pletten

Torsdag kveld opplevde tunisiske Tahar Merji sitt livs mareritt. Han feiret Bastilledagen med sin kone Olfa Bent Souayah Khalfallah og sin sønn, fire år gamle Killian, på Promenade des Anglais.

Rundt klokken 23 kommer en annen tunisier, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, dundrende i en 19 tonn tung lastebil.

Merji var et stykke unna kona og sønnen idet Bouhlel traff dem med lastebilen. Da han fant konen Khalfallah i kaoset, var hun død. Sønnen Killian var borte.

I nesten to døgn lette han etter Killian, på sosiale medier, hos politiet, på sykehusene. Lørdag fant han sønnen død, på Pasteur sykehus, melder AFP.

– Han er knust. De to hadde et svært nært forhold, sier slektninger til Nice-Matin.

Baby ligger alene på sykehus

De grusomme detaljene fra terrornatten torsdag kommer frem litt etter litt. I motsetning til de to store terrormassakrene i Paris (mot magasinet Charlie Hebdo og konsertlokalet Bataclan) var torsdagens angrep rettet mot et familiearrangement.

Det har ført til at svært mange barn er blant ofrene. Ti er bekreftet drept, og flere titalls er skadd, noen av dem kritisk.

Bildet av dukken ved siden av en død, tildekket person er et av mange sterke symbol på den grufulle kvelden på Promenade des Anglais.

En en av de mest hjerteskjærende historiene må være historien som er gjengitt av flere medier, om en seks måneder gammel baby som ligger hardt skadd på sykehuset.

Ingen har etterlyst henne, og sykehuset frykter familien er død.

Mange barn ble separert fra foreldrene sine. De savnede har vært etterlyst på sosiale medier, på TV og radio, og på plakater langs promenaden. For en kvinne, Tiava Banner, fikk det en lykkelig utgang. Hun fant sønnen igjen etter å ha lagt ut en appell på Facebook.

Sykehuset ble overveldet

Barnesykehuset Fondation Lenval er bare noen meter fra stedet der
Mohamed Lahouaiej Bouhlel pløyde inn i folkemengden. Legene på sykehuset har sagt at innrykket av skadde og døende pasienter var overveldende.

Ofrene hadde skader som tilsvarer katastrofale bilulykker, med store kvestelser, brudd og blødninger. Torsdag kveld var det som å få inn femti dødsulykker på en gang, sa en av legene.

En av barnelegene som jobber på sykehuset, Frederic Sola, sa til The Guardian at det også var svært vanskelig å håndtere den traumatiske tilstanden barna og deres foreldre var i.

– Barna var alvorlig skadd fysisk, men de var og svært skadd emosjonelt, sa Sola.

En forlatt barnevogn på Promenade des Anglais.

Drømmer jeg, bestefar?

En 11-åring ble skadd i hodet da han ble truffet av lastebilen. Han er på ferie hos besteforeldrene i Nice.

– Drømmer jeg bestefar? Drømmer jeg? sa gutten.

– Ja, svarte jeg: du drømmer, fortalte bestefaren til The Guardian.

Gutten og søsteren blir behandlet på sykehus, og skal være utenfor livsfare.

En fotballdommer ved navn Ibrahim H hadde tvillingene sine med på promenaden torsdag. Den ene av dem, Mehdi, er bekreftet omkommet. Søsteren hans, Cherine, ligger i koma.

– Faren våker over henne. Jenta er i stabil tilstand og det er håp, opplyste presidenten for dommerforbundet til Nice-Matin.

Fire år gamle Yannis er også blant ofrene. Han var født i Grenoble, men har bodd i Nice i tre år. Han ble hengende litt etter faren og resten av familien da de gikk mot bilen. Akkurat da kom lastebilen buldrende. Yannis døde på sykehuset.

Syv barn mistet moren

Det var også mange barn som mistet foreldrene sine. Den marokkanske syvbarnsmoren Fatima Charrihi skal ha vært en av de første som ble drept av Bohlel. Hun var sammen med broren sin og hans barn, fortalte sønnen Hamza til avisen L’Express.

– De forsøkte å redde livet hennes med førstehjelp, men hun døde på stedet, sa Hamza til i L'Express.Hun var en ekstraordinær mor, sa sønnen.