Verden

Minst tre omkom i togulykke i Belgia

Minst tre personer er døde og 40 skadet etter at et passasjertog kjørte inn i et godstog utenfor den belgiske byen Liège.

  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

Antallet ofre etter den voldsomme togkrasjen kan komme til å stige, sier ordfører Francis Dejon i Saint-Georges-sur-Meuse til nyhetsbyrået Belga.

Jernbaneoperatøren Infrabel opplyser at de to togene befant seg på samme spor da det gikk galt søndag kveld. Passasjertoget kjørte inn i godstoget bakfra.

Ulykken skjedde like ved byen Hermalle-sous-Huy, som ligger omtrent 20 kilometer vest for Liège.

Lynnedslag

Årsaken til ulykken er ikke fastslått, men en talsmann for Infrabel bekrefter at et lynnedslag tidligere søndag førte til skader som krevde reparasjon på strekningen.

Avisen L'Avenir skriver at reparasjonsarbeidet på den aktuelle strekningen førte til at togtrafikken var innskrenket til ett spor, men dette er ikke offisielt bekreftet.

Det er foreløpig ukjent hvor mange mennesker som var om bord i passasjertoget. Vitner forteller til L'Avenir at de to fremste vognene i toget ble ødelagt i ulykken.

Belga beskriver krasjen som svært voldsom og skriver at politi og brannvesen fra Liège måtte kalles ut til ulykkesstedet. Flere passasjerer måtte skjæres løs fra de ødelagte vognene.

– Prioriteten nå er å ta hånd om ofrene, uttaler Infrabel og legger til at det er opprettet et krisesenter rett ved ulykkesstedet. (©NTB)

Les mer om

  1. Belgia