Styrtet indonesisk fly er lokalisert

Indonesias redningstjeneste bekrefter at de har lokalisert passasjerflyet som forsvant kort tid etter avgang fra Jakarta lørdag.

Det indonesiske forsvaret har opprettet et krisesenter for pårørende til passasjerene som var om bord i flyet som trolig styrtet i havet kort tid etter avgang fra jakarta lørdag.
Lavprisselskapet Sriwijaya Air bekrefter at et av deres passasjerfly forsvant kort tid etter avgang fra Jakarta lørdag, men det er ennå ikke fastslått med sikkerhet hva som skjedde med flyet.
Dette radarbildet fra Flightradar24 viser hvor det savnede indonesiske passasjerflyet skal ha styrtet.

– Vi har gitt koordinatene for flyet til alle marinefartøy i området, sa en talsmann for den indonesiske marinen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den indonesiske marinen har sendt elleve fartøy til området, for å delta i søket etter det savnede flyet.

Passasjerflyet fra det indonesiske lavprisselskapet Sriwijaya Air var på vei til Pontianak på øya Borneo da kontakten ble brutt kort tid etter avgang.

Det er ikke fastslått hvor mange som var om bord i flyet, men ifølge en ubekreftet passasjerliste var det 62 personer.

Ifølge indonesiske Metro TV står det oppført 56 passasjerer på lista, blant dem sju barn og tre spedbarn. Flyet skal i tillegg ha hatt et mannskap på seks.

Ifølge nettstedet Flightradar24 , som overvåker internasjonal luftfart, mistet flyet over 10.000 fot høyde på under 1 minutt, før all kontakt ble brutt.

Dette skjedde 4 minutter etter at flyet, som er av typen Boeing 737-500, hadde tatt av fra Jakarta.

Ubekreftede funn

Ifølge ubekreftede meldinger og bilder delt av lokale journalister på Twitter , bekrefter den indonesiske redningstjenesten Basarnas at det er gjort funn i havet der flyet antas å ha styrtet.

Det har også kommet ubekreftede meldinger om funn av levninger.

Mannskapet på to fiskebåter forteller til CNN Indonesia at de hørte en eksplosjon i området på samme tidspunkt som flyet forsvant fra radaren.

Styrtet nær øy

En talsmann for lokale myndigheter på øygruppa Seribu bekrefter overfor det indonesiske nettstedet Kompas.com at flyet styrtet ved den lille øya Male.

– Det stemmer, sier talsmannen, som forteller at lokale fiskere var vitne til styrten og kontaktet myndighetene for å varsle og tilkalle hjelp.

Redningsmannskaper fra øya skal nå være framme ved stedet der flyet styrtet, men det er ikke meldt om funn av overlevende.

Flyet som er savnet er fra 1994. Ifølge Wikipedia er Boeing 737 det mest solgte jetflyet i historien. Flyet er blitt produsert sammenhengende av Boeing siden 1967. Det er blitt levert over 8880 fly av typen.

Boeing 737-500 begynte å fly i 1989. Denne flytypen har kapsitet til cirka 120 passasjerer.

Slik ser flyet som har styrtet ut.