Reagerer mot Aftenposten

En ubekreftet pressemelding fra Pakistans utenriksdepartement fordømmer trykkingen av Muhammed-karikaturene i Aftenposten.

Hvis det stemmer, så tar vi det til etterretning, sier sjefredaktør Hilde Haugsgjerd.

Det har ikke lykkes Aftenposten å få bekreftet om meldingen er reell. Den ble blant annet sendt til nyhetsbyrået Associated Press i går ettermiddag. I meldingen, som angivelig skal komme fra utenriksdepartementet i Pakistan, står det at Pakistan fordømmer at de danske Muhammed-karikaturene ble gjengitt i Aftenposten. Norske myndigheter blir bedt om å sørge for at det blir gitt en passende reaksjon på denne «blasfemiske handlingen».

– Nå vet vi jo ikke helt sikkert at dette er riktig. Hvis det stemmer, så tar vi det til etterretning. Jeg er glad for at forholdene ikke er slik i Norge at regjeringen blander seg inn i hvordan mediene dekker saker. Dette gir en ekstra påminnelse om at vi har et godt system der medier er helt uavhengig av myndighetene, sier Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd.

UD ikke kontaktet

Aftenposten trykket en faksimile av de omstridte karikaturtegningene fra Jyllands-Posten fredag og lørdag. Det norske utenriksdepartementet var i går kveld ikke kjent med at det var kommet en reaksjon fra pakistanske myndigheter.

Heller ikke søndag hadde UD hørt noe om saken fra sine pakistanske kolleger.

– Vi har ikke blitt formelt kontaktet av pakistanske myndigheter i forbindelse med denne saken. Vi er ikke kjent med denne pressemeldingen, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet.

Hun sier at den norske ambassadøren i Pakistan var i møte med pakistansk UD så sent som fredag, i en annen anledning. Denne saken ble ikke tatt opp da.