Tysk mann tiltalt for drap på fem personer

En tysk statsborger som pløyde bilen sin i stort fart inn i en folkemengde i byen Trier, er blitt tiltalt for drap på fem personer, opplyser påtalemyndigheten.

Folk legger ned lys og blomster ved byporten Porta Nigra i Trier. Fem mennesker ble drept i en påkjørsel i byen tirsdag.
  • NTB
Politibetjenter på åstedet etter tirsdagens hendelse. En 51 år gammel mann ble pågrepet etter å ha blitt stoppet av politiet. Motivet er ukjent.

Den 51 år gamle mannen, som er lokalt tilhørende, er tiltalt for å ha kjørt inn i en folkemengden i den hensikt å drepe eller skade så mange mennesker som mulig, heter det i tiltalen.

Gjerningsmannen ble stanset av politiet etter fire minutters villmannskjøring i en gågate med mange mennesker som var på julehandel.

Sørgende tente onsdag lys og la ned blomster ved den store romerske byporten Porta Nigra, som ikke er langt unna åstedet i den tyske byen. Hundrevis samlet seg for å minnes de fem som ble påkjørt og drept dagen før.

Et ni uker gammelt spedbarn og en 73 år gammel kvinne er blant ofrene, ifølge AFP. De tre øvrige er en 45 år gammel mann, som var faren til spedbarnet, og to kvinner på 25 og 52 år. Ytterligere 14 ble skadd.

– Trier sørger, Trier har det vondt, men Trier gir ikke opp, sa ordfører Wolfram Liebe. Han la ned en krans ved byporten sammen med Malu Dreyer, som bor i Trier og er delstatsminister i Rheinland-Pfalz.

– Vi sørger med de etterlatte og ber for de skadde. De må bære med seg konsekvensene av de fire dødelige minuttene resten av livet. Ingenting, absolutt ingenting, kan rettferdiggjøre denne brutale og forferdelige forbrytelsen, sa Dreyer.

Det har framkommet opplysninger om at mannen var beruset, og at han kan være psykisk syk. Påtalemyndigheten vurderer nå om han skal overføres til en psykiatrisk institusjon.

Motivet for angrepet er uklart, men det er foreløpig ingenting som tyder på at det var politisk eller religiøst.