Tyske etterforskere pågrep åtte mistenkte naziforbrytere

Tyske etterforskere har nylig sporet opp åtte personer som er mistenkt for krigsforbrytelser under andre verdenskrig. Den eldste av dem er nesten 100 år.

  • NTB

I alt fire menn og fire kvinner er pågrepet og mistenkt for å ha jobbet i den tyske konsentrasjonsleiren Stutthof i byen Gdansk i Polen, den gang Danzig, under andre verdenskrig. Det opplyser leder Jens Rommel i Tysklands hovedkontor for etterforskning av krigsforbrytelser.

Les også

Bokholderen i Auschwitz ba om tilgivelse i retten

De åtte mistenkte er født mellom 1918 og 1927 og bosatt i Tyskland. De risikerer å bli siktet for medvirking til drap. Mens mennene arbeidet som sikkerhetsvakter, var kvinnene ansatte i jobber som maskinskrivere og telefonoperatører ved leiren, ifølge Rommel.

I løpet av de siste årene har etterforskerne konsentrert seg om å spore opp de som jobbet på lavere nivåer i de ulike leirene.

Innledende etterforskninger involverer tusenvis av drapssaker som nå har blitt oversendt til påtalemyndighetens kontorer, ifølge tyske myndigheter.

Etterforskere som er basert i Ludwigsburg i delstaten Baden-Württemberg, jakter på flere mistenkte som jobbet i leirene Bergen-Belsen og Neuengamme, Auschwitz og Majdanek. (©NTB)