Verden

Feiret med midnattsmesse

Pave Benedikt XVI kalte Jesu gjenoppstandelse det største spranget inn i en ny dimensjon da han påskeaften feiret midnattsmesse i Peterskirken.

Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Tusener av pilegrimer deltok i den stemningsfulle gudstjenesten i den enorme kirken, som uvegerlig førte tankene tilbake til fjorårets seremonier som fant sted bare dager før Johannes Paul II døde.

Kledd i hvitt og gull gjorde paven sin entre i den mørklagte basilikaen med ett enslig stearinlys. Innen han nådde alteret, lå kirkerommet badet i lyset av tusener av stearinlys etter at pilegrimene tente hverandres lys for å symbolisere at Kristi lys tok over for syndens og dødens mørke.

I sin preken som var Benedikts første påskepreken etter at han i fjor etterfulgte Johannes Paul, kalte han gjenoppstandelsen en lysets eksplosjon.

— Gjenoppstandelsen var som en eksplosjon av lys, en eksplosjon av kjærlighet, sa han. I fjor leste den framtidige paven, da kardinal Joseph Ratzinger, opp et budskap fra Johannes Paul til tusener av troende på Petersplassen, som paven selv fulgte på TV. Han døde en uke senere.

(©NTB)

To japanske pilgrimmer ble døpt under midnattsmessen i Peterskirken påskeaften.
Peterskirken var fylt til randen under messen.