Dronning Elizabeth holdt teselskap dagen før 70-årsjubileet

Storbritannias dronning Elizabeth skar opp jubileumskake og minglet med gjester da hun holdt selskap på Sandringham 70 år etter at hun overtok tronen.

Britenes dronning Elizabeth tjuvstartet platinajubileet under en mottakelse på Sandringham-godset lørdag.

Den 95 år gamle monarken gjennomførte lørdag sitt største offentlige oppdrag siden hun fikk beskjed av legene om å ta det med ro i oktober i fjor.

Søndag er det 70 år siden faren kong George døde, og 25 år gamle Elizabeth ble dronning.

Dronning Elizabeth fikk selskap av en av sine hunder da hun så på en utstilling med effekter fra tidligere jubileer i Windsor Castle fredag.

Dronningen hilste på folk fra lokalsamfunnet under teselskapet på Sandringham-godset øst i England, der hun normalt tilbringer jubileet.

Dronningen var iført blå kjole og perler og gikk rundt i rommet mens hun småpratet med gjestene. Iblant lente hun seg til en spaserstokk, men hun lot ikke til å være avhengig av den for å bevege seg. Monarken skar en kake med platinajubileets emblem i glasuren, og et band spilte «Congratulations» under mottakelsen i Sandringhams ballsal.

Dronningen fikk en bukett fra ni år gamle Harriet Reeve under mottakelsen i anledning platinajubileet i England lørdag.

Etter at hun tilbrakte en natt på sykehus for helsesjekker i fjor høst, har dronningen avlyst alle store opptredener. Det er tradisjon at hun tilbringer jubileet for tronskiftet på Sandringham, der faren døde av kreft mens hun var på reise i Kenya.

Ingen har sittet lenger på den britiske tronen enn Elizabeth.