Varmerekord skaper krevende situasjon for Londons brannvesen

Den ekstreme heten i Storbritannia fører til mange branner som setter brannvesenet under stort press.

Røyk velter opp fra en brann i Wennington, øst i London. Det er en voldsom økning av branner forårsaket av den ekstreme heten i landet, og brannvesenet er under stort press.

Brannvesenet i London måtte slukke branner flere steder i den britiske hovedstaden tirsdag. Storbritannia er inne i en voldsom hetebølge. I forkant av hetebølgen utstedte britiske myndigheter for første gang rødt varsel for ekstremvarme i landet.

Det britiske meteorologiske instituttet sa i forkant at det er svært sannsynlig at det vil være fare for liv og helse.

Londons ordfører Sadiq Khan sa tirsdag at det har vært en stor økning i tallet branner, noe som setter brannmannskapene «under et voldsomt press».

Les også

En hetebølge skyller over Europa. Derfor dør folk av varmen.

Mange henvendelser

Ifølge Khan får brannvesenet rundt 300–350 henvendelser på en vanlig dag, men sent på ettermiddagen tirsdag hadde de allerede mottatt 1600 henvendelser.

En boligbygning ble ødelagt i en brann i Wennington, øst i London, tirsdag. Det er en voldsom økning av branner forårsaket av den ekstreme heten i landet, og brannvesenet er under stort press.

Totalt 15 brannbiler og rundt 100 brannmenn rykket blant annet ut en stor brann i Wennington i utkanten av Øst-London. TV-bilder fra stedet viser tykk, svart røyk som velter opp.

Flere steder i og rundt London, spesielt i Wennington, måtte folk evakuere på grunn av brannene, skriver Sky News.

Les også

Enda en kandidat ute av kampen om statsministerposten i Storbritannia

Ny rekord: 40,2 grader

Også andre steder i landet måtte brannvesenet håndtere hundrevis av skogbranner forårsaket av den ekstreme heten.

Røyk velter opp fra en brann i Wennington, øst i London. Det er en voldsom økning av branner forårsaket av den ekstreme heten i landet, og brannvesenet er under stort press.

– Selv den minste gnist kan forårsake brann, sa Patrick Goulbourne, brigadesjef i brannvesenet i London.

Tirsdag ble det målt 40,2 grader ved Heathrow flyplass utenfor London. Dette er første gang det er registrert en temperatur over 40 grader i Storbritannia.