Minst seks omkommet etter at isbre løsnet i fjell i Italia

Italiensk avis melder at ti personer er skadet og 16 er savnet. Sjansen liten for overlevende blant de savnede, ifølge avisen.

Dette bildet er frigitt fra italienske redningstjenester.

Minst seks mennesker mistet livet da en del av en isbre løsnet og raste inn i en gruppe turgåere i de italienske alpene, ifølge italienske nødetater.

Den italienske avisen la Republica melder sent søndag kveld at ti personer er skadet. To av disse er alvorlig skadet. I tillegg skal 16 personer fortsatt være savnet.

Redningmannskapene fortalte avisen at det er liten sjanse for at det er overlende blant de savnede.

Aftenposten var ved 18.30-tiden i kontakt med Utenriksdepartement. De har ingen informasjon som tyder på at nordmenn var involvert i ulykken.

Minst fem helikoptre og redningshunder deltok i et søk i området rundt fjellet Marmolada.

La Republica skriver at 18 turgåere ble reddet av redningsmannskapene.

Hetebølge

Marmolada ligger i fjellkjeden Dolomittene, i grenseområdet mellom provinsene Trentino og Veneto. Fjellet er med sine 3.300 meter over havet den høyeste toppen i fjellkjeden.

Det er uklart hva som utløste skredet. Den intense hetebølgen som har rammet Italia siden slutten av juni, kan være en faktor. Lørdag ble det målt varmerekord på toppen av fjellet: 10 grader celsius.

– Vi hørte en høy lyd. Så kom et skred av snø og is ned fjellsiden i høy fart. Slik beskriver et øyenvitne skredet til den italienske avisen La Republicca.

Det skal fortsatt være stor skredfare i området. Redningsmannskaper i helikoptre sirkulerer over området på leting etter savnede personer.

Flere Twitter-videoer viser skredet.