Over 50 migranter døde i trafikkulykke i Mexico

Minst 53 personer omkom og over 50 ble skadet da en lastebil fullastet med migranter fra Mellom-Amerika veltet på en motorvei sør i Mexico. Det er barn blant de døde.

Over 100 mennesker var stuet sammen bak i lastebilen da den veltet sør i Mexico.

Sivilforsvaret i delstaten Chiapas opplyser at 53 personer til nå er bekreftet døde og 58 skadet – om lag 40 av dem er alvorlig skadet.

Over 100 mennesker var stuet sammen bak i lastebilen. Det er ikke uvanlig at lastebiler i Mexico frakter så mange personer som del av menneskesmuglingsoperasjoner i det sørlige Mexico.

Det var en stor lastebil som gikk rundt i en sving.

Ulykken skjedde på en motorvei på veien til Tuxtla Gutierrez, delstatshovedstaden i delstaten Chiapas. Dette er en provins som ligger lengst sør i Mexico, nord for Guatemala. Lastebilen veltet og kjørte inn i en gangbro. Bilder fra stedet viser personer som ligger livløse langs veien og inne i lasterommet.

Det er ikke klart hvilke land migrantene kommer fra, men flere av de skadede skal ha opplyst at de er fra Guatemala.

Vekten av menneskene ble for mye for lastebilen

Ulykken skjedde da lastebilen skulle gjennom en skarp sving, ifølge øyenvitner og lokale myndigheter.

– Den kom rundt en sving og på grunn av vekten av oss menneskene på innsiden, så gikk vi med rundt, sier en mann fra Guatemala på en video som er lagt ut på sosiale medier. Mannen på videoen ser ut til å være i sjokk, skriver Reuters.

– Lastebilen klarte ikke å håndtere vekten av menneskene, sier mannen.

Flere titalls skadede mennesker ble tatt til sykehusene i Chiapas, en by som ligger på grensen til Guatemala.

Det var svært mange døde og skadede etter ulykken.

En medarbeider i Reuters som kom til ulykkesstedet, kunne høre rop og gråt fra overlevende mens redningsarbeidere kom til.

En video fra stedet viser en kvinne som holder et barn i fanget. Begge er dekket av blod. En annen video viser en mann som krymper seg sammen i smerte på innsiden av den ødelagte lastebilens lasteplan. Det er så vidt han beveger seg mens redningsarbeidere drar ut kropper rundt ham.

Både menn, kvinner og barn er blant de døde, opplyser myndighetene i Chiapas til Reuters.