Marine Le Pen: – Russland og Frankrike bør samarbeide for å redde verden fra globalisering og islamsk fundamentalisme

Nasjonal front-leder Marine Le Pen har møtt president Vladimir Putin under et besøk i Moskva, melder russiske medier.

Her er bekreftelsen, Marine Le Pen i møte med  president Vladimir Putin.

Nasjonal front-leder Marine Le Pen er i Moskva for å møte russiske parlamentarikere og sier at hun ønsker et tettere samarbeid mellom Frankrike og Russland.

Blant dem den franske presidentkandidaten skal møte, er lederen for statsdumaens utenrikskomité Leonid Slutskij og andre parlamentarikere.

– Russland og Frankrike bør samarbeide for å redde verden fra globalisering og islamsk fundamentalisme, sa Le Pen da hun var i underhuset i den russiske nasjonalforsamlingen fredag morgen.

– Jeg har bønnfalt på alle nivåer for et samarbeid mellom landene våre i kampen mot terrorisme, sa hun videre.

Senere meldte russiske nyhetsbyråer at Le Pen også hadde møtt med president Putin.

– Vi ønsker på ingen måte å påvirke aktuelle hendelser, men vi forbeholder oss retten til å snakke med representanter for de politiske kreftene i landet. Det samme gjør våre partnere i Europa og USA, skal Putin ha sagt til Le Pen ifølge byrået Interfax.

Har besøkt Russland flere ganger

Nasjonal front-lederen har besøkt Russland flere ganger. Det har også hennes far, partiets grunnlegger Jean-Marie Le Pen, og flere andre partifeller.

Le Pen er kritisk til de økonomiske sanksjonene som EU har innført mot Russland etter annekteringen av Krim-halvøya og vil at de oppheves.

Autoritær leder

Det spekuleres også på om Le Pen skal møte Russlands president Vladimir Putin, men dette er ikke bekreftet fra noe hold.

– For populistiske nasjonalister som henne, er president Putin en streng autoritær leder som setter landets interesser foran alt annet, sier BBC-korrespondent Hugh Schofield.

Le Pen i tet i presidentvalget

Le Pens Russland-besøk skjer mindre enn én måned før den første runden av det franske presidentvalget.

Nye meningsmålinger viser at hun ligger likt i tet sammen med den uavhengige sentrumslederen Emmanuel Macron. Første runde i presidentvalget er 23. april, mens andre og avgjørende runde holdes 7. mai.