Verden

Hun kan bli oppkalt etter dronningen og Diana

Hertuginne Kate og William vinket stolt til pressen, før de tok med seg sin nyfødte datter og satte kursen hjem. Foto: NTB SCANPIX

LONDON (Aftenposten): Hertuginne Kate og prins William har reist hjem med sin nyfødte datter, 12 timer etter at de ankom sykehuset.

  • Helle Skjervold
    Helle Skjervold

12 timer etter at de ankom St.Mary's sykehuset i London viste hertuginne Kate og prins William sykehuset som tobarnsforeldre, før de reiste hjem.

Les også:

Les også

Prins William og hertuginne Kate har fått en datter

Med en nyfødt prinsesse i armene smilte de stolte foreldrene til verdenspressen som sto ventende utenfor sykehusets private Lindo-ving.

Hovedpersonen selv var tullet inn i hvitt, og sov gjennom sitt første møte med pressen.

Det ble en kort seanse for de nybakte foreldrene på sykehustrappen. Da Kate viste seg med George i 2013 ble det i britisk presse lagt stor vekt på at hun var ikledd en lyseblå prikkekjole, ikke ulik den prinsesse Diana bar da hun viste seg med en nyfødt William for første gang i 1982.

Den nyfødte prinsessen får sove sin første natt hjemme, i Kensington Palace. Foto: NTB SCANPIX

Denne gangen bar Kate en spesialdesignet hvit kjole med gule smørblomster på, signert en av hertuginnens favorittdesignere Jenny Packham. Også denne gangen plasserte William den nyfødte i bilsetet og kjørte hjem, noe han i forbindelse med Georges fødsel sa han var nervøs for ikke å få til.

Kjapp hjemtur

Da Kate og William ble foreldre i juli 2013, tok det et drøyt døgn før de forlot sykehuset, men med nummer to gikk det hele fortere. I forkant reiste også William hjem til Kensington Palace og hentet storebror George, så han fikk hilse på den nyfødte aller først.

Det betyr at besteforeldre, og ikke minst oldemor Elisabeth, får hilse på prinsessen hjemme.

Nå som prinsessen allerede har gjort sin aller første offentlige opptreden er det et stort spørsmål som gjenstår: hva skal hun hete?

Da George kom til verden tok det to døgn, men fortsetter paret i dette tempoet kan navnet kanskje offentliggjøres allerede søndag.

Formelt må dronning Elisabeth først godkjenne navnevalget også denne gang, men det burde ikke by på problemer, skal man legge parets førstefødte til grunn. Arveprins George ble gitt en rekke klassiske navn fra den britiske kongefamilien, George Alexander Luis.

Alice leder

Denne gang er det Alice og Charlotte som er utpekt til oddsselskapenes favoritter. Alice er navnet på en av dronning Victorias døtre, og Charlotte kan brukes som en feminin oppkalling av bestefar Charles.

Også Alexandra, Victoria og Mary er jentenavn med solide røtter i den britiske kongefamilien.

Den nye prinsessen får sannsynligvis tre eller fire navn, og i tråd med kongelig navnetradisjon er det ingen overraskelse dersom navnet til dronningen, hennes oldemor Elisabeth, er ett i rekken.

Det kan også være paret ønsker å inkludere bestemødrene, prinsens avdøde mor, Diana, og Kates mor, Carol. William og Kate har pleiet et nært forhold til Middleton-familien og har inkludert dem både i barneoppdragelsen og i det rojale dagliglivet.

Les også: Slik er livet som rojal reserve og lillesøsken

Prinsessen av Cambridge

Selv om navnevalget kan drøye, er den nyfødtes tittel allerede klar. Hun vil være prinsesse av Cambridge. Det er første gang denne tittelen gis på 182 år, siden George IIIs barnebarn Mary ble født i 1833.

Den nyfødte prinsessens storebror er prins av Cambridge, mens mamma og pappa er hertuginne og hertug av Cambridge.

Men enn så lenge er den splitter nye prinsessens første offentlige oppdrag den forestående dåpen. Først må det bare velges et passende navn.