Verden

President til fersk finansminister: «Mamma har ikke noe imot det?»

Presidenten så på kansleren og sa «Jeg døper deg Isabelle». Så flyttet han blikket til resten av regjeringen: «Hva ville du kalle denne kyllingen?»

«Mamma har ikke noe imot det?» spurte Østerrikes president Alexander Van der Bellen finansminister Gernot Blümel. Foto: SKJERMDUMP

 • Ingrid Brekke
  Ingrid Brekke

Deretter satte kansler Sebastian Kurz og president Alexander Van der Bellen seg i presidentpalassets elegante røde fløyelssofa: «Min favoritt ville vært Rupert».

Regjeringsdokumentene var lagt frem på et skinnende blankt bord med gullborder. Presidenten og kansleren skulle undertegne i en høytidelig seremoni. «Forhåpentlig holder strømpebuksen», sa presidenten.

Tirsdag ble den ferske koalisjonsregjeringen i Østerrike innsatt i det praktfulle presidentpalasset i Wien. Regjeringen har fått mye oppmerksomhet for å være en koalisjon av et konservativt og et grønt parti.

TV-seere kunne knapt tro sine egne øyne da sendingen rullet over skjermen.

Stikkordet her er nettopp «øyne», for Van der Bellen snakket hverken om kyllinger eller om hvorvidt strømpebuksen holdt. Det var bare tekstingen til den offentlige fjernsynskanalen ORF som var på villspor, skriver Die Presse.

«Forhåpentlig holder strømpebuksen.» Kansler Sebastian Kurz (t.v.) og president Alexander Van der Bellen undertegnet regjeringsdokumentet. Foto: SKJERMDUMP

Moroa skyldes at tekstingen til såpeserien Alisa – folge deinem Herzen, (Alisa, følg ditt hjerte) ble lagt på ved en feil i en av sendeflatene.

At såpeserien var tatt av og flaten overtatt av ZiB, nyhetssendingen til ORF (tilsvarende norsk NRK), hadde ikke nådd frem til tekstprogrammet.

Kanskje oppsummerer bildet under kringkastingsselskapets egen opplevelse av fadesen: Fordømte dritt! Hva skal jeg si til Alisa!

«Fordømte dritt! Hva skal jeg si til Alisa!» Foto: SKJERMDUMP

ORF har lagt seg flate, beklaget og også fjernet tekstingen fra den versjonen som ligger lagret i deres medietek. Men TV-seere som lo seg fillete, tvitret i vei og sørger for at filmsnutter som denne likevel lever videre:

Les mer om

 1. Østerrike
 2. Sebastian Kurz

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Terroren traff Østerrike i hjertet. Landet går inn i tre dagers landesorg.

 2. VERDEN

  I land etter land bryter de som laget koronalovene, sine egne forbud

 3. VERDEN

  Trump skjelte ut NBC-reporter på direkten

 4. VERDEN

  To personer drept i nye sammenstøt i Bolivia. – Økende fare for at forsvaret blir lei og tar over makten

 5. VERDEN

  Ny rettssak mot leder i Catalonia

 6. VERDEN

  Her er republikanerne som har brukt 200 millioner kroner på å sverte sin egen president