Verden

President til fersk finansminister: «Mamma har ikke noe imot det?»

Presidenten så på kansleren og sa «Jeg døper deg Isabelle». Så flyttet han blikket til resten av regjeringen: «Hva ville du kalle denne kyllingen?»

«Mamma har ikke noe imot det?» spurte Østerrikes president Alexander Van der Bellen finansminister Gernot Blümel. Foto: SKJERMDUMP

 • Ingrid Brekke
  Ingrid Brekke

Deretter satte kansler Sebastian Kurz og president Alexander Van der Bellen seg i presidentpalassets elegante røde fløyelssofa: «Min favoritt ville vært Rupert».

Regjeringsdokumentene var lagt frem på et skinnende blankt bord med gullborder. Presidenten og kansleren skulle undertegne i en høytidelig seremoni. «Forhåpentlig holder strømpebuksen», sa presidenten.

Tirsdag ble den ferske koalisjonsregjeringen i Østerrike innsatt i det praktfulle presidentpalasset i Wien. Regjeringen har fått mye oppmerksomhet for å være en koalisjon av et konservativt og et grønt parti.

TV-seere kunne knapt tro sine egne øyne da sendingen rullet over skjermen.

Stikkordet her er nettopp «øyne», for Van der Bellen snakket hverken om kyllinger eller om hvorvidt strømpebuksen holdt. Det var bare tekstingen til den offentlige fjernsynskanalen ORF som var på villspor, skriver Die Presse.

«Forhåpentlig holder strømpebuksen.» Kansler Sebastian Kurz (t.v.) og president Alexander Van der Bellen undertegnet regjeringsdokumentet. Foto: SKJERMDUMP

Moroa skyldes at tekstingen til såpeserien Alisa – folge deinem Herzen, (Alisa, følg ditt hjerte) ble lagt på ved en feil i en av sendeflatene.

At såpeserien var tatt av og flaten overtatt av ZiB, nyhetssendingen til ORF (tilsvarende norsk NRK), hadde ikke nådd frem til tekstprogrammet.

Kanskje oppsummerer bildet under kringkastingsselskapets egen opplevelse av fadesen: Fordømte dritt! Hva skal jeg si til Alisa!

«Fordømte dritt! Hva skal jeg si til Alisa!» Foto: SKJERMDUMP

ORF har lagt seg flate, beklaget og også fjernet tekstingen fra den versjonen som ligger lagret i deres medietek. Men TV-seere som lo seg fillete, tvitret i vei og sørger for at filmsnutter som denne likevel lever videre:

Les mer om

 1. Østerrike
 2. Sebastian Kurz

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Terroren traff Østerrike i hjertet. Landet går inn i tre dagers landesorg.

 2. VERDEN
  Publisert:

  Fem døde og 15 såret etter terrorangrep i Wien. Gjerningsperson hadde IS-sympatier.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Kan man teste et helt land for koronasmitte? Aftenpostens reporter ble med.

 4. VERDEN
  Publisert:

  Er det verste over? Noen land tar de første små steg tilbake til normalen.

 5. VERDEN
  Publisert:

  Håp for utenlandsferien? Norge i samtaler om «sikker reisekorridor» mellom åtte land med lite korona. Nå vil EU åpne grensene.

 6. A-MAGASINET
  Publisert:

  Det forlatte alpeparadiset sliter med skammen og ryktet. Én turistgruppe vil de ikke ha tilbake.