Verden

Politi med tåregass mot demonstranter i Hongkong

Opprørspoliti brukte tåregass og batonger mot flere tusen demonstranter i Hongkong på julaften kveld.

Disse demonstrantene prøver å skjerme seg fra tåregass under en demonstrasjon i Hongkong julaften.
  • NTB-AFP
Opprørspoliti gikk julaften inn i flere kjøpesentre i Hongkong der demonstranter hadde samlet seg for å protestere mot myndighetene.
Tåregassen lå tykk utenfor en av de mange kjøpesentrene i Hongkong tirsdag kveld.
Demonstranter marsjerer gjennom kjøpesenteret Harbour City i Hongkong. Like etterpå støtte de sammen med opprørspoliti. Foto. AP / NTB scanpix

Etter et par uker hvor det har vært relativt rolig, ble det på ny kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter tirsdag kveld.

Tusenvis av svartkledde demonstranter, noen med nisseluer og reinsdyrhorn på, hadde samlet seg inne på et kjøpesenter i det populære shoppingstrøket Tsim Sha Tsui.

Demonstrantene ropte slagord, og den spente situasjonen ble raskt forverret da de oppdaget sivilkledde politifolk som var på stedet. Det endte med sammenstøt, og politiet avfyrte flere runder med tåregass og brukte pepperspray og batonger for å spre demonstrantene og jage dem ut av kjøpesenteret. Mange ble også pågrepet.

Også flere andre steder i Hongkong ble det utover kvelden og natten voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og politi som brukte tåregass.

Hongkongs kjøpesentre har blitt samlingsplasser for de mange demonstrantene som siden i sommer har protestert mot Kinas innflytelse og som krever mer demokrati for det tidligere britiske protektoratet.

<p></p>

Les også

  1. Politiet i Hongkong anklager demonstrant for å ha skutt med skarpt

  2. Politiet i Hongkong fryser millioner samlet inn til protestbevegelsen

  3. Kina raser mot Trumps støtte til demonstrantene i Hongkong

Les mer om

  1. Hongkong
  2. Menneskerettigheter
  3. Demokrati