Verden

Forteller om overgrep hos Gadafi-familien

Husene som har tilhørt Gadafi-familien i Tripoli gjennomsøkes grundig av plyndrere, journalister og nysgjerrige libyere. Bak murene finner de både luksus og grufullheter.

Familien Gadafi skal ikke bare ha skjult sine rikdommer for Libyas befolkning, men også brutale overgrep mot egne ansatte i Bab al-Aziziyah-komplekset. Foto: ISMAIL ZITOUNI

Fulle lagre av rådyr brennevin og champagne, boblebad, marmorfliser og luksuriøse elektronikkvarer. Det var noe av det som møtte inntrengerne på strandeiendommen til Muammar Gadafis sønn Hannibal etter at de verste kampene var over i Tripoli i forrige uke.

Muammar Gadafi. FOTO: SCANPIX Foto: Rick GERSHON

Søndag besøkte CNNs korrespondent det overdådige boligområdet ved stranden i Tripoli, der Hannibal og kona Aline ikke bare skjulte sine rikdommer for Libyas befolkning, men også brutale overgrep mot sine egne ansatte.Shwygar Mullah, en 30 år gammel etiopisk kvinne, forteller at hun har vært barnepike for to av Muammar Gadafis barnebarn i ett år. For seks måneder siden bestemte barnas mor, Aline, seg for å straffe barnepiken.

— Hun tok meg med til et av badeværelsene. Hun bakbandt meg og bandt føttene mine. Teipet over munnen min og startet å helle kokende vann over hodet mitt, forteller kvinnen.

Hele kroppen hennes er ifølge CNN dekket av arr og fortsatt verkende sår. Overgrepene skjedde flere ganger, og andre ansatte ble nektet å gi barnepiken hjelp.

— På ett tidspunkt kom det mark krypende ut av hodet mitt. Hun hadde gjemt meg og ingen fikk se meg, sier Mullah til CNN.

Et innendørsbasseng i Gadafis kompleks. FOTO: SCANPIX Foto: Sergey Ponomarev

 1. Les også

  Se luksusen Gadafis barn har boltret seg i

Relevante artikler

 1. VERDEN

  43 drept i droneangrep i Libya

 2. VERDEN

  Våpnene strømmer til Libya – frykt for stedfortrederkrig

 3. VERDEN

  I dag kommer granskningsrapporten om Norges bombing av Libya

 4. VERDEN

  Én båt. 53 drømmer. Og en livsfarlig sjørute. Her er historien om hva som skjedde med dem.

 5. VERDEN

  FBI har avhørt kvinne som anklager Kavanaugh for overgrep

 6. VERDEN

  Krisemøte i FNs sikkerhetsråd om Libya-bombing