Ti arrestert etter dødelig skytedrama i Mexico

Ti personer er arrestert etter skytedramaet lørdag hvor minst 60 væpnede menn stormet grensebyen Villa Unión i Mexico, ifølge lokale myndigheter.

Villa Unións rådhus bærer preg av skytingen lørdag.

Totalt mistet 23 personer livet i forbindelse med dramaet, inkludert fire politibetjenter og to bortførte offentlig ansatte, i tillegg til 17 menn som knyttes til et narkotikakartell.

Guvernør Miguel Angel Riquelme i Coahuila opplyser at de pågrepne var «direkte involvert i angrep mot Villa Unións rådhus og hus som ble beskutt, i tillegg til i konfrontasjonen med sikkerhetsstyrkene».

Gjerningspersonene ankom Villa Unión i en kolonne med kjøretøy midt på dagen lørdag. De stormet byen, som har 3.000 innbyggere, og angrep offentlige bygninger. Det førte til et krigslignende scenario mellom politistyrker og bandemedlemmene som en varte i en times tid.

Drapsstatistikken i Mexico er historisk høy og har økt med 2 prosent de første ti månedene med Andrés Manuel López Obrador som president sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Fram til 1. desember i år var det registrert 29.414 drap, ifølge føderale myndigheter. I samme periode i fjor var tallet 28.869 drap.

Få med deg det som skjer i verden. Følg Aftenposten Verden på Facebook og Twitter