Verden

Fem druknede kvinner funnet etter at båt kantret ved Lampedusa

Fem kvinner er funnet druknet ved øya Lampedusa i Middelhavet etter at en overfylt båt med migranter og flyktninger kantret lørdag. Rundt ti andre er savnet.

Redningsmannskap frakter vekk en omkommet person etter kantringen ved Lampedusa lørdag. Foto: Mauro Seminara / AP / NTB scanpix

 • NTB

To av de døde kvinnene ble skylt opp på land, mens tre andre omkomne ble hentet opp fra sjøen, opplyste den italienske kystvakten søndag.

Dagen før ble to andre omkomne funnet på en annen side av øya. Rundt ti mennesker er savnet, og søket etter dem fortsetter. Det er dårlig vær og opptil 3 meter høye bølger i området, noe som gjør redningsarbeidet vanskelig. Både båter og et helikopter deltar i søket.

Reddet 149 mennesker

Lørdag meldte kystvakten at den hadde reddet 149 mennesker fra en kantret båt med migranter og flyktninger. De overlevende har fortalt at det var 169 personer om bord i den 10 meter lange båten.

Blant de overlevende var det en ettåring, to andre barn og 13 kvinner, melder TV-kanalen RAI.

Kystvakten har beskrevet redningsoperasjonen som svært dramatisk siden så mange havnet i sjøen. To dykkere og maskinisten på kystvaktskipet hoppet i sjøen for å redde folk opp, samtidig som mannskapet på kystvaktskipet kastet alt av flytende gjenstander i vannet som folk kunne klamre seg til.

Sendte ikke nødvarsel

Det ble ikke sendt ut noe nødvarsel fra båten. I stedet var det øyenvitner som varslet kystvakten.

Samtidig har det norskeide redningsskipet Ocean Viking fått lov til å legge til kai ved Messina, nordøst på Sicilia. Om bord i skipet er 213 mennesker som er blitt reddet opp av Middelhavet.

Ytterligere 73 mennesker befinner seg på et skip som driftes av den spanske organisasjonen Open Arms. Skipet hadde søndag ennå ikke fått klarsignal til å legge til kai.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Migrantkrisen i Europa

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Lampedusas ordfører varsler generalstreik etter at flere hundre migranter ankom øya

 2. VERDEN

  13 kvinner funnet døde etter forlis i Middelhavet

 3. VERDEN

  91 savnet i Middelhavet

 4. VERDEN

  Her blir lille Faven (9 mnd.) reddet opp av bølgene. 21 andre var ikke like heldige.

 5. VERDEN

  Han er en av tolv som ble funnet død på havbunnen. Ikke langt fra ham lå en mor med en baby.

 6. VERDEN

  Hellas vil stanse migrantrømmen. Her sneier Kystvakten en gummiflåte.