Verden

Sanford dropper presidentambisjon – utfordrer ikke Trump

Republikaneren Mark Sanford trekker seg fra kampen om å bli nominert som presidentkandidat. Han har utfordret president Donald Trump til neste års valg.

Tidligere South Carolina-guvernør Mark Sanford kunngjorde tirsdag at han ikke lenger vil utfordre president Donald Trump.
  • NTB-AP
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– Man må være realistisk. Det jeg ikke forventet meg, var riksrettsprosessen, sa Sanford utenfor delstatsbygningen i New Hampshire tirsdag.

Sanford er tidligere guvernør i delstaten South Carolina. Han kastet seg inn i nominasjonskampen i det republikanske partiet for å utfordre Trump. Kjernebudskapet var å advare om USAs gjeld. Men siden kunngjøringen i september har Sanford ikke lyktes i å bygge opp støtte. Republikanerne var mer interessert i å forsvare Trump fra riksrettstrusselen, uttalte Sanford tirsdag.

– Det var en sjanse, men vi ønsket å prøve og å skyte inn dette temaet om hvor store beløp vi bruker, inn i den nasjonale debatten som finner sted én gang hvert fjerde år, sa Sanford.

– Jeg tror ikke at det på den republikanske siden er noen lyst til å holde nyanserte samtaler rundt ulike saker så lenge riksrettsprosessen overskygger, sa han.

Forsøket på å bli nominert er dessuten blitt ytterligere vanskeliggjort ved at en håndfull partilag på delstatsnivå har avlyst sine nominasjonsvalg, blant dem Sanfords egen delstat.

Sanfords beslutning tirsdag om å skrinlegge presidentambisjonene ble kunngjort mindre enn en uke etter at han hadde flyttet valgkampapparatet sitt til delstaten New Hampshire.

Tidligere Massachusetts-guvernør William Weld og tidligere kongressmedlem Joe Walsh utfordrer fortsatt Trump.

Les også

Demokratene har en soleklar ledelse over Trump nasjonalt. I de avgjørende statene er det verre.

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Donald Trump