Verden

Ti pågrepet i Vietnam etter lastebiltragedien i England

Vietnamesisk politi har pågrepet åtte personer etter funnet av 39 døde personer i en lastebil nær London i slutten av oktober. Fra før er to pågrepet i Vietnam.

39 personer ble funnet døde i en lastebil nær London i slutten av oktober.
  • NTB-AFP
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Politiet bekreftet mandag at åtte personer er pågrepet i Vietnam, melder det statlige nyhetsbyrået VNA.

Fra før er to personer pågrepet i saken.

– Dette var en svært smertefull hendelse, en humanitær ulykke, sa Nghe An-provinsens politisjef Nguyen Huu Cau mandag i en videouttalelse publisert i den statlige avisen Tuoi Tre.

– Basert på det vi har fått vite fra de mistenkte, iverksetter vi aktiv etterforskning for å bekjempe og utrydde disse menneskesmuglingsringene som frakter folk ulovlig til Storbritannia, sier Nguyen.

Flere personer er pågrepet også i Storbritannia og Irland, blant dem den 24 år gamle nordirske sjåføren, som er siktet for uaktsomt drap.

31 av ofrene var menn og 8 kvinner. Mange av dem antas å ha kommet fra to provinser i den sentrale delen av Vietnam, inkludert Nghe An.

De pågrepne er mistenkt for å ha fungert som meklere og organisert reisen.

De 39 dødes identitet er ennå ikke bekreftet. Men familiemedlemmer har fortalt at deres barn hadde dratt til utlandet for å finne seg jobber i håp om å tjene penger som de kunne sende tilbake til hjemlandet.

– Etter bekreftelse av identitetene vil regjeringen få på plass tiltak så raskt som mulig for å få de døde hjem til Vietnam, sier landets sikkerhetsminister To Lam.

Les også

  1. Flere pågripelser etter lastebiltragedien – tror alle 39 omkomne var fra Vietnam

  2. Menneskesmuglerne skrur kjølevognen ned til minus 20 grader

Les mer om

  1. Migrantkrisen i Europa
  2. Vietnam
  3. Menneskesmugling