Verden

Han er ni år og har snart fullført universitetet. Det tok ti måneder.

Han elsker Fortnite og Netflix og sier at han er lat.

Han liker ikke sport. Derimot er han klar for å utvikle kunstige hjerter. Ni år gamle Laurent Simons fra Belgia har fullført universitetsgrad om et par uker.

 • Helle Aarnes
  Helle Aarnes
  Journalist

Før jul blir ni år gamle Laurent Simons en av verdens aller yngste med universitetsgrad. Da gjør nemlig niåringen ferdig elektro-ingeniørstudiene. De har han brukt skarve ti måneder på.

Andre barn har såvidt lært seg å lese når de er åtte. Da Laurent var åtte, var han ferdig med både grunnskole og videregående og var startet på ingeniørstudiene. Nå er han ni og snart ferdig.

Fortnite og Netflix

Når det gjelder interesser, er den belgiske gutten derimot helt på linje med andre niåringer. Han spiller Fortnite og Minecraft på telefonen sin, ser på Netflix og liker å bade.

– Jeg er lat, sier han selv til The New York Times.

Han begrunner det med at han ikke liker sport.

Selv om niåringen strengt tatt er for ung til å ha Instagram-konto, hadde han søndag ettermiddag allerede 27.000 følgere på bildedelingstjenesten. Kontoen har vært styrt av foreldrene, og viser stort sett gutten i ganske vanlige situasjoner: Laurent som feirer hundens ettårsdag, Laurent på stranden, Laurent i et basseng - men også den lille gutten som beregner avanserte matematiske utfordringer.

Oppvokst hos besteforeldrene

Gutten er oppvokst hos besteforeldrene i Belgia mens foreldrene jobbet i Nederland. Han startet på skolen da han var fire, og videregående da han var seks, ifølge faren, som er tannlege.

Lærerne kaller ham et geni.

– Laurents absorbasjonskapasitet er svært høy, alt går mye fortere og vi kan dekke et mye større materiale på kort tid, sier professor Peter Baltus, som er guttens mentor på universitetet.

– Det har vært helt spesielt og hyggelig, sier han.

– Besteforeldrene har alltid sagt at han er helt spesiell. Vi tenkte alltid at de tok ham altfor seriøst, forteller pappa, Alexander Simons, til The New York Times.

– Mange har stereotypiske tanker rundt unge genier, sier faren, som sier at sønnen er en helt vanlig gutt, og at de ikke helt vet hva som har skjedd.

– Vi har ikke gjort noe spesielt, forteller foreldrene i et intervju med den britiske avisen The Independent.

«Konfidensielt» universitetetsvalg

Det siste instagrambildet viser den niåringen i en ganske uvanlig situasjon: foran et tv-kamera i et intervju. Posten er merket «Travel uke med intervjuer!!! Bygger opp presset! Snart gigantiske nyheter!»

Gutten, som opprinnelig er belgisk, har de siste månedene studert på det engelskspråklige Eindhoven University of Technology i Nederland. Der har han jobbet med å utvikle en elektrisk brikke som er forbundet med menneskehjernen.

Neste mål? Å studere medisin - aller helst på et universitet. På The New York Times´ spørsmål til gutten om hvilket universitet han vil studere på, avbryter faren og svarer at det er «konfidensielt», og at familien ønsker at han skal studere halv tid i USA og halv tid i Europa.

– Så Laurent ikke er så langt fra oss, sier de.

Hvis alt går etter planen, kommer Technische Universiteit Eindhoven snart til å uteksaminere en særdeles ung elektroingeniør. Foto: Stephane Gaudry / Wikimedia Commmons

Neste mål blir å ta en Ph.D. og lage kunstige organer, forteller niåringen. Han er spesielt opptatt av å utvikle kunstige hjerter.

Laurent Simons besteforeldr, som han vokste opp hos, hadde nemlig hjerteproblemer.

– Jeg har lyst til å hjelpe folk som dem, sier niåringen.

 1. Les også

  Foreldrekoden: Alle ønsker selvstendige barn. For å lykkes, må du unngå én bestemt felle.

 2. Les også

  Foreldrekoden: Takler barn ulike oppdragerstiler?

 3. Les også

  Hjemme hos denne familien er det tydelige regler for skjermbruk: – Det er en del av barneoppdragelsen

Les mer om

 1. Barn
 2. Instagram
 3. Familie
 4. Utdanning

Relevante artikler

 1. SID

  Jeg vant VM i Fortnite. Dette er det jeg har lært - og mine råd til dere som spiller.

 2. FORELDRELIV

  Søskenkrangling: Dette bør du som forelder absolutt ikke gjøre

 3. FORELDRELIV

  Voksne barn irriterer seg over foreldrene sine. Her er rådene som kan gjøre samværet enklere.

 4. NORGE

  På videregående kunne Vilde bruke over 12 timer på skolearbeid. Likevel hadde hun dårlig samvittighet om kvelden.

 5. KARRIERE

  Uten utdanning kjøpte han kafeen for 1 krone. Nå er den en internasjonal suksess.

 6. FOTBALL

  Vålerengas største stjerne: – Jeg bryr meg ikke om hva folk tenker om meg